Lentesalade met zwarte bonen en avocado

Detox recept voor een detox salade passend in een detox kuur: Lentesalade met zwarte bonen en avocado

David Bez heeft een leuk inspirerend boek geschreven over salades “Supersalades”, ik heb er een recensie over geschreven. En tja, dan kan een recept natuurlijk niet uitblijven. Hierbij een heerlijke lentesalade met zwart bonen en avocado. Lekker pittig vanwege de peper 😉

Lentesalade met zwarte bonen en avocado. Passend in een detox kuur en smakelijk als pittige lunch of hoofd gerecht.Ook dit recept, net als het andere geplaatste recept van David Bez, is veganistisch.  Veganisme is een levenwijze waarbij gestreefd wordt naar het vermijden van het gebruik van dierlijke producten. Dat gaat verder dan alleen voedsel zonder dierlijke producten, ook kleding en andere producten zijn diervrij. Dit recept is dus vrij van dierlijke producten.

De lentesalade is erg vullend vanwege de zwarte bonen vandaar dat er niet veel meer naast geserveerd hoeft te worden. Sinds ik deze salade heb gemaakt dient het vaak als basis om te variëren, bonen met avocado zijn wat mij betreft een top combinatie! Ben jij er al bekend mee?

De salade kan prima als hoofdgerecht of als stevige lunch geserveerd worden.

Ingrediënten Lentesalade met zwarte bonen en avocado voor 1 persoon

  • 50 gram veldsla
  • 100 gram zwarte bonen liefst uit een glazen pot anders uit blik, goed afspoelen onder de kraan
  • 1 avocado in stukjes gesneden
  • 1 sjalotje in ringetjes gesneden
  • 1 Spaanse peper fijngehakt
  • handje bladpeterselie

Ingrediënten Dressing Lentesalade met zwarte bonen en avocado

  • Detox recept voor een detox salade: Lentesalade met zwarte bonen en avocado,, ideaal als lunch of hoofdmaaltijd.1 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl vers citroensap
  • snufje zout en peper

Verdeel alle ingrediënten in een schaal. Mix de ingrediënten van de dressing in een apart schaaltje en serveer de dressing apart of er overheen. Wil je een meer RAW salade, voeg dan in plaats van zwarte bonen eens cashewnoten toe aan de lentesalade. Mmm, eet smakelijk! Laat je hieronder weten hoe jouw salade heeft gesmaakt?

Afvallen of afkicken van je suiker verslaving? Een detox kuur met begeleiding kan net de stok achter de deur zijn die je nodig hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *