Mijn moeder kwam lekker lunchen vandaag. Ik kan er dan zo van genieten een speciale en gezonde maaltijd te maken! Daarom ben ik op zoek gegaan naar een recept voor een oosterse salade, midden oosten wel te verstaan. Ze is namelijk net terug uit Iran, dus een Iraanse Shirazi (zie detox recept) zou op zijn plek zijn. Vandaag heb ik voor wat anders gekozen: een Libanese Tabouleh. Zonder bulgur maar met een oerhollandse tintje š Bloemkoolrijst!
Over bloemkool gesproken. Vroeger vond ik het verschrikkelijk. Nu ben ik fan van bloemkoolrijst. Het is koolhydraatarm, lekker vullend en snel klaar te maken. Bloemkool is ontzettend voedzaam. Het wordt beschouwd als Ć©Ć©n van de gezondste voedingsmiddelen. Bloemkool heeft gezondheidsbevorderende fytochemicaliĆ«n, een hoog niveau van ontstekingsremmende stoffen en het vermogen om kanker, hartaandoeningen, hersenziekte en zelfs gewichtstoename af te weren. 100 gram bloemkool bevat ongeveer 77 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C, helpt ontstekingen te verminderen en houdt het lichaam vrij van schadelijke bacteriĆ«n, infecties en verkoudheden! Waar wacht je op š Eten!
Recept Tabouleh met bloemkoolrijst, voor 4 personen
- Halve komkommer in kleine stukjes
- 22 roma- of pruimtomaten in kleine stukjes
- 7 lente uitjes in kleine ringen
- Handje platte peterselie in kleine stukjes
- 20 blaadjes munt klein gesneden
- 700 gram bloemkoolrijst
- Scheutje olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 3 el olijfolie extra vergine
- Flink wat zwarte peper en snuf Himalaya zout
- Uitgeperste teen knoflook
BereidenĀ Libanese Tabouleh met bloemkoolrijst
Bloemkoolrijst is gemalen bloemkool uit de keukenmachine. Tegenwoordig kan je het ook uit de koeling kopen. Voorkeur is zelf maken! Verhit de scheut olijfolie in een diepe koekenpan en verwarm al omscheppend de bloemkoolrijst. Snijd ondertussen de ingrediĆ«nten voor de salade klein en doe ze in een grote kom. Meng apart ook de olijfolie, citroensap, zout, peper en een geperste knoflookteen goed tot een lichtzurige dressing. Als de bloemkoolrijst lauw warm is, voeg je deze bij de gesneden groenten en kruiden. Goed door elkaar husselen. Je kan de dressing er direct over doen. Of dat aan de eters overlaten. Dat laatste heb ik gedaan omdat de smaak lekker pittig is š
Mijn moeder was direct fan van deze heerlijk frisse detox salade. Daarentegen vond mijn vriend het echt een vrouwen ding haha. Ā Ik hoop dat je net zo van deze Libanese Tabouleh met bloemkoolrijst geniet als wij dat hebben gedaan. Eh mijn moeder en ik dan … en hoor graag je commentaar onder aan de pagina.
De lente is begonnen. Dus tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Dat kan in je huis en ook in je lichaam! Weg met alle onnodige kiloās en op naar een stralend lijf. Als detoxcoach help ik je graag op weg. Wat dacht je van een 30 dagen detox kuur vol persoonlijke begeleiding, tips en recepten. Al vanaf ā¬ 100! Klik hier voor meer info.
Je kan de roosjes en de harde stukken gebruiken om de bloemkoolrijst mee te maken.
Succes en vast eet smakelijk š Gezonde groet, Nico
Hoi,
Wat een origineel recept bloemkoolrijst tabouleh. Ik ken het alleen met bulghur.
Als ik zelf bloemkoolrijst maak gebruik ik dan alleen de roosjes of alles van de bloemkool?
Groetjes Tamar