Linzen in tomaten kokos saus met gerookte paprika

Detox recept: Linzen in tomaten kokosmelk saus met gerookte paprika. Verwarmende pittige detox maaltijd. Voor detox kuur en dieet.

Eindelijk ben ik door alle chaos van het verhuizen heen. Gisteren ben ik verhuisd en nu heb ik gelukkig weer tijd om jullie te voorzien van een heerlijk detox gerecht. Mijn vriend noemde het een “funky” smaak. Ik moest zo hard lachen, want het ziet er gewoon uit als een tomaten prut met linzen 😉 Maar het smaakt te gek door de gerookte paprika met kokos. Ken je de smaak? Probeer echt dit makkelijke detox gerecht eens, ik ben benieuwd wat je van deze linzen in tomaten kokos saus met gerookte paprika vindt!

Detox recept: Linzen in tomaten kokosmelk saus met gerookte paprika. Herfst detox recept voor een verwarmde avond maaltijd. Meer info over rdetox kuur thuis? Bel Nico van Rossum, detoxcoach.Waarom detox gerecht? Verschillende redenen, het is om te beginnen super gezond. Er zit een kilo tomaten in dit gerecht! Tomaten zitten vol lycopeen. Dat is een anti-oxidant die cellen beschermt tegen vrije radicalen en dus tegen verouderingsprocessen. Bij het koken van groenten gaan vaak voedingsstoffen verloren. Bij tomaten echter blijkt meer lycopeen vrij te komen bij verwarming dan uit een rauwe tomaat. Onder invloed van de verhitting worden de celwanden in de tomaat afgebroken waardoor meer lycopeen vrijkomt. Ook zou het dagelijks eten van tomaten preventief werken tegen kanker door de lycopeen. Met name zou het risico op prostaat kanker en borstkanker afnemen. Dus “a tomato a day keeps the doctor away” 😉 Dus pan op het fornuis en gaan:

Ingrediënten Linzen in tomaten kokos saus met gerookte paprika voor 2 personen

  • 1 el kokosolie
  • 2 uien in kleine stukjes gesneden
  • 2 grote knoflooktenen geperst
  • 1 kilo tomaten in kleine stukjes gesneden
  • 180 gram gedroogde franse linzen, deze blijven lekker stevig
  • 500 ml kokosmelk
  • 2 el limoensap
  • snuf zout
  • halve tl gerookte paprika poeder
  • wat geknipte verse peterselie voor garnering

Bereiden Linzen in tomaten kokos saus met gerookte paprika

Detox recept: Linzen in tomaten kokosmelk saus met gerookte paprika. Verwarmende pittige detox maaltijd. Voor detox kuur en dieet.Fruit in een grote pan de ui en de knoflook in de kokosolie tot de ui glazig ziet. Voeg de tomaten en de gedroogde linzen toe. Even omscheppen. Voeg de kokosmelk er bij. Even roeren en laat het geheel 25 minuten pruttelen op laag vuur. Wanneer de tomaten en de linzen zacht zijn, voeg dan de limoensap toe, de gerookte paprika en het zout. Roer door elkaar. Schep vervolgens op en knip wat verse peterselie op het gerecht. That’s it, is dat makkelijk of makkelijk 😉 De hoeveelheid is wat mij betreft voor 2 á 3 personen. Wij waren samen en door de actieve dag (en omdat het zo lekker was) hebben wij flink opgeschept. Misschien houd je dus een restje over… en dat is zeker geen straf!

Ondersteuning nodig bij je detox kuur of bij afvallen? Als detoxcoach help ik je graag op weg met allerlei tips, informatie en coaching.  Voel je vrij mij te benaderen via nico@ilovedetox.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *