Magische kurkuma gember drank tegen verkoudheid en griep

I Love Detox recept: Magische kurkuma gember drank tegen verkoudheid en griep

Magische kurkuma gember drank tegen verkoudheid en griep

Last van een zere keel, verkoudheid of grieperig? Deze magische kurkuma gember drank tegen verkoudheid en griep brengt de verwarming die je nodig hebt, met enkel pure ingrediënten! Even wennen qua smaak, best pittig, maar het brengt verlichting.

Kurkuma heb ik eerder over geschreven. Deze gele wortel heeft curcumin in zich wat anti bacteriële eigenschappen heeft, je immuun systeem helpt opbouwen en werkt ontstekingsremmend. Om een optimale werking te hebben is een snufje peper of cayennepeper noodzakelijk, vandaar deze ingrediënten in deze drank ;).

Cayennepeper versterkt je hart en stimuleert je bloedsomloop. Verder brengt het je slijm in beweging wat griepsverschijnselen doet afnemen. Een echt detox kruid omdat het het lichaam verwarmt waardoor we gaan zweten. Ik heb iets teveel in mijn anti-snotneus drankje gedaan, vandaar dat het wat aan de rode kant is. Pittig maar jummy!

Gember, familie van Kurkuma,  is nog zo’n stevige jongen. Gember werkt ontstekingsremmend, is goed voor de bloedcirculatie en heeft een ontgiftende werking. Gember werkt verlichtend voor de keel en vermindert de griep. Ook migraine verlichtend!

Ingrediënten Magische kurkuma gember drank tegen verkoudheid en griep

 • I Love Detox recept voor verkoudheid en griep Magische kurkuma gember drank tegen verkoudheid en griepGroot glas water, ongeveer 250 ml.
 • 30 ml. appelazijn
 • 4 gram geraspte kurkuma (verse kurkuma wortel is verkrijgbaar bij groenteboer of natuurwinkel) of kurkuma poeder ( let op: de gele kleurstof zorgt voor gele handen en nagels, witte messen kleuren geel!)
 • 4 gram geraspte gember
 • Kwart tot halve theelepel cayennepeper
 • Eetlepel rauwe honing, ik heb gekozen voor lindehoning, dit werkt antibacterieel
 • Snuf zwarte peper
 • Zeefje
 • Pan

Bereiden Magische kurkuma gember drank tegen verkoudheid en griep

I Love Detox recept: Magische kurkuma gember drank tegen verkoudheid en griepZet het pannetje met water op het vuur. Rasp de kurkuma en gember en voeg toe aan het water, evenals de appelazijn. Voeg het snufje zwarte peper en het kwart/ halve theelepeltje cayennepeper toe. Laat 10 minuten koken. Zeef het mengsel. Afkoelen en voeg dan pas de honing toe. Immers, als honing boven de 45 graden wordt verwarmd verliest het vitaminen en mineralen en is het niet meer dan suikerwater. Klaar is je magische kurkuma gember drank tegen verkoudheid en griep. Ik had er veel cayennepeper in gedaan, vandaar rode kleur. Ik vond het heftig, maar voelde mijn snotterende neusje snel opklaren. Ik hoor graag jouw resultaat!

Ook deze detox smoothie met grapefruit, kurkuma, gember en wortels is een opkikker! Beterschap…

Wil je je voedingspatroon omgooien? Nu eens wel afvallen of een fitter lijf? Een detox kuur met professionele begeleiding kan net datgene zijn wat je nodig hebt om jouw doelen te halen. Ik zie je graag aan de keukentafel voor een gratis kennismakingsgesprek!

9 thoughts on “Magische kurkuma gember drank tegen verkoudheid en griep

 1. Hi Nico,

  Kwam gisteren jouw recept tegen. Net gemaakt. Nu alleen nog laten afkoelen en honing erbij. Ben benieuwd!
  Vroeg me af of ik de gember- en kurkumarasp nog een tweede keer zou kunnen gebruiken?

  Groet,

  Marcha

  1. Hoi Marcha,
   Ah ik ben benieuwd hoe het je heeft gesmaakt en of je wat verlichting ervaart.Ik raad je aan het eenmalig te gebruiken. De smaak is na gebruik minder sterk en ook de werkzame kracht neemt af. Mocht je zoektig zijn, beterschap! Groetjes Nico

 2. Ik heb de 30 dagen Detox kuur Online net achter de rug. De eerste week verbaasde het me hoe heftig ik reageerde op de kuur. Ik dacht dat ik behoorlijk gezond at. Na een week ging alles bergopwaarts. Voelde me fitter, lichter en vooral stabieler. De meeste klachten die ik had zijn verdwenen, zoals elke nacht wakker worden rond een bepaalde tijd. Nooit gedacht dat dat aan mijn eetpatroon lag. Nico is tijdens de maand een goede steun geweest en bij elk gesprek werd er een balans opgemaakt. De kuur is me zo goed bevallen dat ik veel veranderingen door zet. De wisselwerking tussen mijn darmen en mijn hersenen is me meer dan duidelijk geworden. Dankjewel Nico!

  1. Hoi Willeke,
   Wat jammer om te horen. Ik heb het net weer getest en bij mij kan ik het gewoon wegklikken. Vervelend, ik kan er helaas niets aan doen. Ik hoop wel dat je inspiratie op hebt kunnen doen met het recept! Fijne avond, groetjes Nico

 3. Leuk recept! Ik ga het zeker maken, maar wil je eet nog even op wijzen dat appelcider iets anders is dan appelciderazijn! In je recept staat appelcider ( lekker ipv champagne bij oud en nieuw!) En op de foto staat appelciderazijn. Omdat het voor je gezondheid en immuunsysteem wel uitmaakt wat je gebruikt zou ik het aanpassen.
  Groet! Iris

  1. Ha Iris,
   Ik moet erg lachen, dank voor je oplettendheid! Een borrel op zijn tijd is lekker, maar niet in dit geval 😉 Ik ga het aanpassen. Fijne dagen! Groeten, Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *