April roept bij mij om gezond eten, minder zwaar tafelen, veel groenten en fruit en lekker, licht verteerbare maaltijden. En veel buiten zijn š En laat dat tijdens deze bijzondere situatie en het heerlijke weer nou allemaal mogelijk zijn. Dit vegan recept voor een snelle en simpele punt paprikasoep met wortel ui en smaakvolle tijm is een topper. Licht verteerbaar, perfect als basisrecept, weinig gedoe in de keuken en ideaal om in te vriezen.
Ik ben dol op paprika. Bijna dagelijks door m’n salade, of bijvoorbeeld gevuld met linzen en feta -> zie recepten. De paprika hoort bij de familie van de nachtschade. Botanisch gezien is het een vrucht, maar qua voedingswaarde beschouwd als een groente. Paprika’s bevatten veel vitamine C. Met name de rode en oranje paprika.
Vitamine C verhoogt je weerstand en je hebt minder kans op verkoudheid of een verzwakt immuunsysteem .
Ingrediƫnten makkelijke en vegan punt paprikasoep voor 2 grote kommen
- Eetlepel kokosolie
- 4 rode paprika’s of puntpaprika’s in grove stukken
- 1 grote winterwortel in stukken van ongeveer 1 cm
- Een liter groentebouillon zonder gist, suiker, e-nummers ed
- Rode ui in stukken
- Kwart theelepel chilipoeder
- 2 tenen knoflook geperst
- Blaadjes van 4 takjes tijm
- Grote soeppan
- Staafmixer
Bereiding verse punt paprikasoep
Verhit de kokosolie in de soeppan en fruit de ui en chilipoeder. Pers de knoflook en rits de blaadjes tijm, bak deze even mee. Voeg de stukken wortels en paprika toe en roer alles een paar minuutjes door elkaar tot de paprika’s wat zachter worden. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat het geheel zo’n 15 minuten pruttelen op laag vuur. Laat de soep wat afkoelen en pureer. Giet de soep in je kom en maak af met wat verse tijm. Ik wist niet dat verse tijm zo onwijs lekker was. Ik heb gesmuld van dit gezonde soepie! Hoe heeft het jou gesmaakt? laat je een comment achter?
Hoi Nico, Wat een heerlijke kleurrijke Paprikasoep heb je weer samengesteld. We hebben er van genoten, vroeg in de avond, bij ondergaande zon, in onze veilige tuin. Lekker zelfgebakken brood erbij, roomboter er op (mag dat?) en een glaasje rode wijn. Zelfs de vogels deden extra hun best er voor ons een mooie vooravond van te maken. Bedankt en tot het volgende recept. Wimm