Makkelijke tomatensoep met kurkuma en basilicum

Detox recept Makkelijke tomatensoep met kurkuma en basilicum. Gezond voedzaam en snel op tafel

Verse, eigengemaakte tomatensoep met kurkuma en basilicum. Zo lekker als verwarmende lunch of hoofdgerecht! Soepen zijn vaak zo makkelijk te maken. Nu kan je allerlei bijzondere ingrediënten verzinnen, maar een tomatensoep blijft toch wel een goedkope, snelle en voedzame manier om veel voedingsstoffen binnen te krijgen. De ingrediënten voor deze detox tomatensoep had ik allemaal al in huis!

Detox hoofdgerecht glutenvrij suikervrij: simpele tomatensoep met kurkuma en verse basilicumVele rode vruchten en groenten hebben krachtige en gezonde anti-oxidanten.  Kort uitgelegd zijn anti-oxidanten combinaties van vitaminen en mineralen die zorgen voor een gezonde stofwisseling. Ze beschermen je tegen vrije radicalen. Vrije radicalen doen onze cellen sneller verouderen, veroorzaken aderverkalking, verminderen collageen in onze huid en beïnvloeden celdeling. Vrije radicalen komen binnen via de lucht, onze huid, alcohol, stress, straling, medicatie en onze voeding. Anti-oxidanten in rode groenten of vruchten zijn bijvoorbeeld lycopeen, ellaginezuur, quercetine, hesperidine, vitamine A en C. Binnen de DETOX is het belangrijk om deze schadelijke stoffen kwijt te raken. Daarom horen rode groenten of fruit thuis in een DETOX KUUR.

Ingrediënten makkelijke tomatensoep met kurkuma en basilicum voor 2 personen

  • eetlepels kokosolie
  • 300 gram cherry tomaten in halfjes gesneden
  • 800 ml gepelde tomaten zonder toegevoegde suikers ed. uit een glazen pot (bijvoorbeeld deze )Kan je die niet in de buurt vinden, neem dan uit blik zonder BPA
  • 250 ml bouillon zonder gist, suikers en e-nummers ( ik gebruik deze)
  • grote ui in kleine stukjes gesneden
  • 3 grote knoflooktenen in kleine stukjes
  • 2 tl kurkuma poeder
  • 3 tl gedroogde basilicum
  • 2 el appelcider azijn
  • snuf Keltisch zeezout en zwarte peper
  • verse basilicum en een handje pompoenpitten
  • grote soeppan en staafmixer

Bereiden makkelijke tomatensoep met kurkuma en basilicum

Bak de ui en knoflook in de kokosolie tot de ui glazig ziet. Voeg de cherry tomaatjes en kurkuma poeder toe. Goed roeren op laag vuur zodat de tomaatjes zacht worden, zo’n 10 minuutjes. Voeg de bouillon toe, de gepelde tomaten, de gedroogde basilicum en de appelcider azijn. Vijf tot 10 minuten laten koken en dan de staafmixer er in tot er een gladde soep ontstaat.

Heeft de soep nog wat zout of peper nodig? Ik heb de detoxsoep af gemaakt met wat vers geknipte basilicum, pompoenpitten voor de bite en een drupje geitenyoghurt. Eetze!

Er zijn genoeg variaties te bedenken op dit recept van detox tomatensoep. Voeg wat extra groenten toe of wat geraspte geitenkaas als je dat lekker vindt. Of probeer deze tomatensoep eens met kokosmelk, kikkererwten en gember!

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *