Meeneem detox lunch: quinoa met omelet en avocado

Detox Lunch voor onderweg? Probeer deze meeneem detox lunch met quinoa omelet en avocado

Ga je op pad en wil niet in de verleiding komen om een ongezonde lunch of snack te pakken? Of wil je een gezonde, koolhydraatarme detox lunch meenemen maar mis je de inspiratie en kom je niet verder dan eh brood, brood of brood? Probeer dit makkelijke detox recept met quinoa, omelet en avocado eens. Het komt uit het boek Superstarters van David Bez, een boek vol voedzame ontbijt- en lunchtips!

Makkelijk recept voor detoxlunch onderweg: quinoa met omelet en avocado, paprika en salieIk ben dol op quinoa! Je kunt er brood van maken en is super handig als basis voor een avondmaaltijd of detox salade. Quinoa is een populair en gezond voedingsmiddel en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Bekend is dat het al 6000 jaar gegeten wordt. Gebruik jij het wel eens in de keuken? De plant behoort niet tot de graanfamilie, maar de zaden worden wel op een vergelijkbare manier bereid en gegeten. Denk aan rijst of couscous. Quinoa is glutenvrij, hoog in eiwit en één van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die alle negen essentiële aminozuren bevatten. Het is ook rijk aan vezels, magnesium, B-vitamines, ijzer, kalium, calcium, fosfor, vitamine E en diverse gunstige antioxidanten.

Ingrediënten meeneem detox lunch: quinoa met omelet en avocado, voor 1 persoon

 • 40 gram quinoa
 • 1 rode paprika in repen gesneden
 • halve avocado in blokjes
 • extra vergine geurende kokosolie
 • 1 omelet van 1 ei
 • handvol verse dragon
 • een scheut extra vergine, koudgeperste olijfolie

Bereiden meeneem detox lunch: quinoa met omelet en avocado

Detox Lunch voor onderweg? Probeer deze meeneemlunch met quinoa omelet en avocadoKook de quinoa. Snijd vervolgens de paprika en de avocado. Kluts het ei met een klein beetje water en bak een omelet in de kokosolie. Wanneer de quinoa klaar is, dan schep je deze in je broodtrommel, lunchbak of je Boho Tiffin ( RVS broodtrommel met verschillende laagjes, mijn favo!). Leg de paprika en avocado op de quinoa en leg je omelet er op. Knip de verse dragon en strooi deze over je maaltijd. Beetje olie er overheen gieten en klaar! Gebruik je de Boho Tiffin, dan kan je ideaal de quinoa, groenten en omelet scheiden. Wil je meer variatie, meng dan bijvoorbeeld tomaten, feta of lente ui door het gerecht. Geniet lekker van je simpele meeneem detox lunch met quinoa omelet en avocado.

Stok achter de deur nodig met je detox kuur? De online detox kuur kan net dat steuntje geven om in 30 dagen jouw doel te halen. Mail me voor meer info!

BewarenBewaren

2 thoughts on “Meeneem detox lunch: quinoa met omelet en avocado

 1. Ik wist eerst niet zo goed wat ik hiervan moest vinden. Waarschijnlijk omdat er geen sla bij zit. Ik heb het toch klaargemaakt en het was heerlijk! Ik heb de basis gepakt en nog feta er aan toegevoegd. Ik zou deze lunch zo weer klaarmaken.

  1. Hoi Carla,
   Herkenbaar wat je schrijft, het ziet er misschien niet zo zoetsappig uit, maar deze quinoa salade is smullen hè. Goed idee de feta! Groetjes, Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *