Mijn ervaring: 7 dagen Detox Loverendale Sapkuur

Detox Loverendale sapkuur van 7 dagen. Mijn detox ervaring lees je hier met sappen van Demeter en Lunaeterra.

Elk jaar een sapkuur? Toen mijn vriend vertelde dat hij elk jaar een week aan detox sapvasten deed, keek ik hem wat glazig aan. Detox met voeding ben ik mee bekend maar een sapkuur met gefermenteerde groentesappen had ik nog nooit gedaan… en dan ook nog 7 dagen?! Dit jaar heb ik inmiddels voor de derde keer een Loverendale detox sapkuur gedaan en ik vertel je graag over mijn ervaring.

Waarom sapvasten?

Door onze voedings-en leefgewoonten kan je darmflora ernstig worden verstoord. Denk aan overmatig alcoholgebruik, bewerkte voeding, suiker en stress. Er ontwikkelt zich een flora die overheerst wordt door rottingsbacteriën. Hierdoor komen nog meer afvalstoffen in je lichaam en ook de voedingstoffen uit je voeding worden minder goed opgenomen.

Loverendale sapkuur van 7 dagen. Thuis een week detox sapvasten met gefermenteerde sappen van Lunaeterra, makkelijk te halen, lekker en voedend.Voor onze algehele gezondheid is het daarom van belang om regelmatig de opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Je kan dit doen door een detox kuur met voeding, klysma of regelmatig een vastendag te houden. Een grondige reiniging bereik je door een vastenweek te houden. Met behulp van vasten geef je je spijsverteringsorganen rust, zodat het lichaam grondig gereinigd en de weerstand versterkt wordt. Daarnaast is vasten soms ook een middel ter bezinning en kan het dienen voor de behandeling van ziekten. Tegenwoordig wordt vasten vooral ook gebruikt om af te slanken.

Ik heb de sapvasten kuur met sappen van Lunaeterra ingezet omdat ik in een bepaald patroon was gekomen met teveel eten. Ik wilde mijn lijf resetten, bezinnen op mijn eetgedrag en mijn laatste kilootjes kwijt zodat ik wat lekkerder in m’n velletje kwam te zitten.

Loverendale sapkuur

Mijn ervaring met 7 dagen detox Loverendale sapkuur. Niet makkelijk wel veel resultaat in afvallen, reinigen en balans met de sappen van Lunaeterra van Demeter.Ik heb wel eens een detox sapkuur van 3 dagen gedaan. Zelf sapjes maken, boodschappen doen… Op zich prima maar ik merkte dat de supermarkt en het “gedoe” in de keuken mij afleidde. Ook wist ik niet of ik genoeg voedingsstoffen binnenkreeg.

De Loverendale sapkuur is een bewezen sapkuur waarbij  je kant en klare sappen drinkt van Demeter/ Lunaeterra. De detox kuur van 7 dagen raad ik aan als je al een voedend eetpatroon hebt voor je er aan begint. Dan zijn je afkickverschijnselen minder heftig.

gefermenteerde voeding heeft gezondheidsvoordelen. Zo ook in de groentesappen van Lunaeterra voor ed Loverendale detox kuursap.Je start de eerste dag met een fles gefermenteerd zuurkoolsap. Ik hou er van maar velen vinden het werkelijk goor 😉 de overige dagen drink je afwisselend melkzuur gefermenteerde cocktail kuursap en melkzuur gefermenteerd gemengd groentesap. Fermenteren betekent dat je goede bacteriën – toegevoegd of van nature aanwezig – hun werk laat doen. Ze eten de aanwezige suikers op. Daarbij worden zuren gevormd, zoals melkzuur. Door al die zure bijproducten verandert niet alleen de smaak, voor ziekteverwekkende bacteriën wordt het minder aantrekkelijk.  Iets wat al duizenden jaren wordt gedaan en grote gezondheidsvoordelen heeft voor je spijsvertering. Daarnaast drink je elke dag minimaal 3 liter water. Ik heb gekozen voor flessen water.

Mijn ervaring met 7 dagen sapvasten

Voorbereiding is belangrijk. Start ruim op tijd met stoppen van koffie, suikers, vlees, vet en gekruid eten en bewerkte voeding! Denk ook aan je mindset: ben je voorbereid, weet je omgeving (werk, vrienden, familie) van je plannen en heb je geen pittige feestjes of sport? Bouw rust in. Mijn omgeving reageerde gematigd positief, als je daar gevoelig voor bent, hou rekening met onbegrip 😉

gemengd groentesap van Lunaeterra. Ideaal voor sapvasten thuis in een detox kuur van 7 dagenEen grote tip: samen doen is makkelijker dan alleen. Ik was erg blij dat ik het samen met mijn vriend deed. Sommige collega’s waren ingelicht, maar met lunch bleef ik op het kantoor, want in de grote kantine had ik weinig zin in vragen. De eerste dag zuurkoolsap was best wennen qua smaak, het lijkt op van dat sap wat uit een pakje zuurkool komt 🙂 De dagen erna wissel je af met de ene dag groentecocktail sap en gemengd groentesap. De gemengde groentesap smaakte naar bietjes (ik vond het heerlijk, m’n vriend niet ) en de andere smaakte wat mij betreft naar tomatensap (voor mij niet te hakken haha, maar mijn vriend vond deze heerlijk).

Wat me opviel was dat ik zeeën van tijd had. Boodschappen hoefde ik niet te doen, immers alle sappen en water had ik al in huis. In de ochtend, lunch en avond had ik tijd over omdat ik niet hoefde te koken en eten.

Detox sapkuur thuis van 7 dagen. Probeer de Loverendale detox sapkuur eens , lees hier de recensie.Ik had absoluut geen honger. En het rare was dat mijn laatste drol na 3 dagen sapkuur kwam, daarna was mijn buik helemaal plat. Best een raar gevoel helemaal leeg te zijn. De eerste 3 dagen voelde ik me wat flauw, kon ik wat minder hebben. Na dag was ik 3 energiek, maakte kortere nachten dan normaal en kon bergen werk verzetten! Mijn geest was scherp en mijn lijf fit. Ik besefte me dat “we” altijd maar aan het eten zijn, dat eten en drank verbindend is met vriendinnen (“even samen een wijntje pakken”) en ik vaak aan eten denk. Wil ik dat wel? Ook geestelijk bracht het bij mij dus veel teweeg. Na dag 7 was ik blij wat te eten.

Heel rustig aan ben ik begonnen met wat licht eten zoals fruit, groentesoep, yoghurt met lijnzaad, rijst en kruidenthee. Ik kijk terug op een heerlijke periode, ben trots dat het gelukt is en ben ook nog een aantal kilo’s kwijt.  Wat mij betreft een aanrader waarbij je wilskracht en discipline erg belangrijk zijn. Weet waarom je het doet en hou een dagboekje bij and stick to the plan 💪

Iets voor jou?

Mocht je aan de slag willen, raad ik je aan eerst de gebruiksaanwijzing hier eens lezen. Hierin staat voor wie het geschikt is en wie niet en welke mogelijkheden er zijn. Je kan een kant en klare box kopen met alle flessen en benodigdheden voor € 30, ook bij Ekoplaza. Wij hebben gewoon alles los gekocht bij de biologische winkel.

Heb je vragen, je weet me te vinden! Misschien toch liever een detox kuur met voeding en wat zelf gemaakte sappen, of ben je er niet zeker van of sapvasten bij je past? In een kennismakingsgesprek kom je meer te weten. Laat je nummer achter en ik bel je!

Foto gefermenteerde voeding:  DurhamDundee on Foter.com / CC BY-NC-ND

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

15 thoughts on “Mijn ervaring: 7 dagen Detox Loverendale Sapkuur

 1. Hallo

  Hebben jullie na/tijdens het volgen van de sapvastenkuur een plateau bereikt?

  Ik lees op het internet vanalles over een ‘spaarstand’ van je lichaam. Dat je daardoor niet meer afvalt en na de kuur heel veel zou bijkomen omdat je lichaam zich heeft aangepast aan het te kort aan energie en dus minder snel energie verbrandt. Hebben jullie hier last van gehad?

  1. Hoi, dank voor je vraag! We hebben geen plafond ervaren. Mijn partner heeft een keer 10 dagen gedaan en ook toen was er geen plafond, hij bleef gestaag afvallen. Echter het is essentieel dat je daarna rustig opbouwt met voeding en je eetpatroon langdurig aanpast. Als je te snel weer suikers of teveel koolhydraten gaat eten kom je rap weer aan. Geeft dit antwoord op je vraag? Groeten Nico

 2. Hoi hoi,

  Ik ben vandaag begonnen met de sapvastenkuur. Ik vroeg mij af of je de 2 eetlepels lijnzaad ook op dag 1-7 moet innemen of dat dit alleen is voor de af- en opbouwdagen? Uit het instructieboekje blijkt namelijk niet dat je het ook op dag 1-7 moet innemen maar er zaten 2 pakken lijnzaad in de doos wat ik nogal veel vind voor enkel de af- en opbouwdagen. Zorgde voor twijfel. Hoop dat je mijn reactie leest en wilt beantwoorden!:)

  1. Hoi Kuur,
   Wat stoer dat je begonnen bent, heel veel succes! Goeie vraag.

   In de gebruiksaanwijzing staat inderdaad: “Gebroken lijnzaad gebruikt u gedurende de 3 voorbereidende dagen en de zuurkoolsapdag om de darmen zo schoon mogelijk te maken. Bovendien wordt het gedurende enkele dagen na de sapvastenkuur gebruikt om ervoor te zorgen, dat de darmen zo snel mogelijk weer goed werken. U kunt het lijnzaad toevoegen aan biogarde, yoghurt, kwark, o.i.d.”

   Dus echt alleen op de zuurkooldag en de eet-dagen innemen. Dus minimaal 4 dagen in totaal. Kijk verder hoe het voelt qua hoeveelheden.

   Zet m op en bij vragen of support, je weet me te vinden. Groeten, Nico

   1. Oja, nog een vraagje:) is het verstandig om mijn supplementen (vit d, vit c, magnesium, omega 3, biotine en zeecollageen) ook tijdens de kuur te blijven slikken of is verstandiger om dit een weekje te laten? Anders krijgen de darmen naast de vloeibare sapjes toch weer vastmateriaal te verteren terwijl ik ze juist rust wil geven.

  1. Hoi Lynn,
   De kuur is lang houdbaar, afhankelijk van waar je hem koopt. Ik heb altijd een paar flessen thuis op voorraad. Degene die ik nu huis heb, heb ik een paar maanden geleden gekocht en zijn tot juni 2021 houdbaar. Als je de fles eenmaal open hebt zijn ze maar een paar dagen houdbaar.
   Kan je hier verder mee? Veel succes!
   Groetjes Nico

 3. Hoi hoi wij hebben elkaar 22 oktober gesproken over de sapkuur ik gaat zaterdag 27 oktober beginnen, dan kan ik mij alvast goed voorbereiden.

  Groetjes Trudie

  1. Hoi Ronda,

   Het kan heftig zijn, maar als ik het kan kan jij het ook 😉
   Een sapkuur vraagt zeker in het begin doorzettingsvermogen maar het aparte is dat ik geen honger heb gehad.
   Succes en bij vragen weet je me te vinden!

   Groetjes Nico

 4. Leuk geschreven artikel! Wel heftig zo’n sapkuur. Ik begin met morgen geen wijn, kijken of dat bevalt. Wim Meuzelaar

  1. En, is het gelukt Wim ?;)
   Zeker heftig zo’n detox sapkuur en het levert zo veel op. Niet alleen afvallen maar ook je hele manier van denken over eten.
   Succes!
   Groeten, Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *