Mini Workshop verborgen suikers, weet jij ze te vinden?

cupcake roze

Verborgen suikers, weet jij ze te vinden en te weerstaan?

Suiker is een hot item de laatste tijd. Nouja, hot, suikers zitten in het verdomhoekje als je de media mag geloven. Je kan geen krant of tijdschrift openslaan en je leest er wel over.  Is het terecht dat er zoveel aandacht wordt geschonken aan het witte spul? Ik denk het wel en daarom geef ik samen met Fitnesscentrum Epe 18 januari en 12 februari a.s. een workshop over suikers, verborgen suikers en alternatieven. Want eh een gewaarschuwd mens telt voor 10 ;)!

Suiker, een duidelijke zaak?

Workshop I Love Detox en Fitnesscentrum Epe over verborgen suikers, hoe kan je ze vinden?Weet jij waar suiker in zit? Vaak worden chocolade, cupcakes (zoals deze mooie op het plaatje hierboven), snoepjes en bijvoorbeeld zoet broodbeleg aangewezen als suiker rijke producten. Best duidelijk toch? Deze producten smaken zoet en je weet van tevoren dat je lekker gaat snoepen. Een bewuste keuze en af en toe mag dat. Aan deze producten is suiker toegevoegd en dat proef je! En voel je… aan je tanden, humeur, energie level… En soms is het moeilijk te stoppen.

Maar verder eet je gezond toch?

En hoe zit het dan met verborgen suikers?

Workshop I Love Detox en Fitnesscentrum Epe over verborgen suikers, hoe kan je ze vinden?Vaak hoor ik dat mensen al suikervrij eten, geven ze mij aan. ” Ik hoef geen uitleg meer, ik weet hoe het zit”. Als we vervolgens een rondje supermarkt maken in de supermarktsafari en etiketten gaan scannen, wordt het stil. Fabrikanten weten namelijk als geen ander hoe ze het woord suiker kunnen omzeilen op de ingrediëntenlijst. Immers, we willen zo puur mogelijk eten, en het liefst zonder suikers. Dit noemen we verborgen suikers, je eet ze wel al heb je het idee gezond en verantwoord te eten. Juist in de producten die je niet verwacht. Door deze verborgen suikers eten we teveel koolhydraten met als gevolg: energieverlies, aankomen, hyperactief, humeurigheid.

Vertel me eens meer!

workshop verborgen suikers I Love Detox en Fitnesscentrum EpeIn een mini workshop neem ik je mee in de wereld van suikers, verborgen suikers en alternatieven. Hoeveel suiker is acceptabel per dag? Hoe herken je de verborgen suikers en wat kan je dan nog wel eten?

18 januari a.s. om 10.30 uur (VOL) én 12 februari a.s. om 18.30 uur organiseer ik samen met sportschool Fitnesscentrum Epe een mini workshop over verborgen suikers. Locatie is Fitnesscentrum Epe.

Je bent van harte welkom, inschrijven is wel belangrijk! Inschrijven kan aan de balie bij de sportschool Fitnesscentrum Epe (W.G. van der Hulststraat 4, Epe) of via het contactformulier. Leden kunnen kosteloos deze workshop over Verborgen suikers bijwonen, niet-leden betalen €5 bij aanvang. Kinderopvang is geregeld voor de maandagochtend, niet voor de vrijdagavond.  Mocht je nog vragen hebben, bel of mail me via onderstaande gegevens of via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *