Natuurlijk voedende moisturizer DIY Recept!

Natuurlijk voedende moisturizer DIY. Aan de slag in je keuken om je eigen crème of bodylotion te maken met maar 3 ingrediënten! Ideaal voor tijdens een detox kuur of gezonde leefstijl.

Aan de slag om een eigen ( DIY – do it yourself) natuurlijk voedende moisturizer te maken? Met maar 3 ingrediënten? Zo gepiept! Ik laat je zien dat je zonder Etos en Kruitvat prima zelf een gezichtscrème of bodylotion kan maken.

Waarom eigengemaakte crème?

Natuurlijk voedende moisturizer DIY Recept! Zonder parabenen, chemische of schadelijke stoffen een optimale huidverzorging met sheabutter, avocado olie en cacao boter. Maak het zelf in je eigen keuken!Vaak worden medicijnen en huidverzorgingsproducten gezien als dé oplossing om huidproblemen tegen te gaan. Soms helpen deze echter alleen voor symptoom bestrijding. Medicijnen en crèmes zijn niet de enige oplossing! Soms werkt het immuunsysteem niet naar behoren, zijn er hormonale schommelingen of ontstekingen in bijvoorbeeld de darm. Misschien denk je dat je er niets aan kan doen. Waar aan voorbij gegaan wordt, is dat onbewerkte, suikervrije voeding je huid meer in balans kan brengen. En dat merk je van binnen én vaak van buiten!

Naast voeding, beweging en minder stress heeft het middeltje wat je op je huid smeert ook invloed! Of denk je echt dat Niveau doet wat zij beloven? Wist je dat de term ” natuurlijke ingrediënten” niet beschermd is en het gewoon genoemd mag worden terwijl er nauwelijks natuurlijke ingrediënten in zitten? Je huid heeft een natuurlijk herstellende vermogen, waarom zou je daar smeersels uit de chemische industrie op smeren? Het is net als de e-nummers op de voedingsetiketten: weet jij wat je op je huid smeert en wat in je bloedbaan terecht komt? Gun je huid een break, natuurlijke ingrediënten hebben geen verborgen agenda!

Ingrediënten natuurlijk voedende moisturizer DIY

  • 60 ml shea butter/ boter, ongefilterd, onbewerkt, ongeparumeerd, biologisch
  • 60 ml cacaoboter, ongefilterd, onbewerkt, ongeparfumeerd, biologisch
  • 2 el avocado olie, ongefilterd, onbewerkt, ongeparfumeerd, biologisch
  • kleine glazen pot of misschien wel liever een blik, dat smeert makkelijker!

Bereiden natuurlijk voedende moisturizer DIY

Ok, de geur is misschien even wennen van de shea butter en de avocado olie. Beiden wat rokerig en nootachtig. Gelukkig vervliegt de geur als je de crème op hebt gesmeerd. De cacaoboter heeft een tropische cacaogeur 😉

Natuurlijk voedende moisturizer DIY. Aan de slag in je keuken om je eigen crème of bodylotion te maken met maar 3 ingrediënten! Ideaal voor tijdens een detox kuur of gezonde leefstijl.Smelt de sheaboter en cacaoboter in een pannetje of au bain-marie. Haal van het vuur en roer de avocado olie er door. Giet het mengsel in een glazen pot of blik en laat afkoelen. Draai de deksel er op en bewaar het in de koelkast.

Deze crème blijft 6-8 maanden goed. Let op: haal de moisturizer met een klein lepeltje of spateltje uit de pot. In verband met bacteriën. Je kan deze natuurlijk voedende moisturizer gebruiken voor gezicht en lijf. De gemaakte crème ruikt overigens niet vies! Al na een dag gebruiken merkte ik dat mijn huid veranderde: zachter, gladder en minder oneffenheden.

Totale kosten natuurlijk voedende moisturizer €14:

Avocado olie, voor 100 ml betaal je €9,99. Je houdt 40 ml over, dat kan je gebruiken als make up remover. Shea butter, 100 ml voor €7,95. Ook hier houdt je 40 ml van over, ideaal voor van alles ( lees het blog). Cacaoboter €4,99 voor 100 ml. De 40 ml die je over houdt kan je gebruiken als bijvoorbeeld lippenbalsem.

Meer weten over de combi van lichaamsverzorging, goede voeding en ontspanning? Een detox kuur geeft je zoveel energie en verlichting! Ik help je graag op weg. Voor een gratis intake, schrijf je hier in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *