Review: ontgiften met oil pulling, hoe werkt dat? 5 tips!

Oil pulling, hoe werkt het en waarom is het ontgiftend?

Ik had wel eens gehoord over oil pulling uit de Ayurveda en dacht dat het alleen voor het voorkomen van gaatjes was. Maar nee, toen ik het boek Oil Pulling van Dr. Bruce Fife las ging er een wereld voor mij open. In dit blog vertel ik over mijn review over oil pulling. En hoe oil pulling niet alleen een detox is voor je mond maar ook ontgift en een enorm effect heeft op je gezondheid!

Alle ziekten beginnen in je mond

In oude Assyrische en Griekse medische teksten werd al eeuwen geleden het verband gelegd tussen mondgezondheid en algehele gezondheid. Bij een tandvleesontsteking of geïnfecteerde tanden of kiezen, dringen ziektekiemen namelijk de bloedbaan binnen en beïnvloeden de gezondheid van het hele lichaam . Ook voor het begin van de twintigste eeuw wist men dat door het trekken van geïnfecteerde tanden en kiezen, andere lichamelijke problemen ook opgelost werden (focale infectietheorie).

Je mond ontgiften met kokosolie door oil pulling uit Ayurveda. Detox je mond elke dag met ongeraffineerde kokosolie of sesamolie.Oil pulling, plantaardige koudgeperste olie rondspoelen in je mond, heeft een enorm effect op infecties en degeneratieve ziekten. Maar het is niet de olie die voor genezing zorgt, dat doet je lichaam zelf. Oil pulling is een van de eenvoudigste en krachtigste geneesmethoden in de natuurgeneeskunde. Het is een eeuwenoude manier om te ontgiften en komt uit de Ayurvedische geneeskunde. Traditioneel wordt sesamolie gebruikt, kokosolie kan ook. Oil pulling is ook één van de beste manieren om bacteriën te verwijderen en gezonde tanden en tandvlees te bevorderen. Het is bewezen dat het effectiever is dan flossen en heeft hetzelfde effect als mondwater met chloorhexidine. Het helpt gaatjes te voorkomen en maakt je tanden witter.

In het boek zijn tal van voorbeelden dat oil pulling ook helpt tegen bloedend tandvlees, tandbederf en -verlies en slechte adem. Bruce Fife beweert in zijn boek ook dat het eczeem, candida, allergieën, spijsverteringsproblemen, acne en migraine kan verhelpen.

Hoe werkt oil pulling?

Oil pulling, hoe werkt het en waarom is het ontgiftend?Oil pulling werkt doordat het ziekteverwekkende micro-organismen en toxinen uit je mond verwijdert die de oorzaak zijn van een slechte gezondheid. De meeste micro-organismen in de mond zijn eencelligen. Deze cellen zijn bedekt met een soepel, vettig membraam, de huid van cel. Meng je dus olie met olie, dan trekt de plantaardige olie de cellen aan als een magneet. Hoe langer je spoelt, hoe meer bacteriën, voedselresten, virussen en andere organismen er worden opgenomen. Daarom moet je de olie uitspugen en niet doorslikken. Het speeksel helpt vervolgens tegen verdere bestrijding van bacteriën en brengt de ph waarde in balans.

De 5 stappen voor oil pulling – detox je mond!

#1 Start meteen in de ochtend, voordat je iets hebt gedronken of gegeten. Op een ander tijdstip kan ook, maar zorg dat je maximaal 3 uur van te voren hebt gegeten.

#2 Neem 1-2 koffielepels/ volle theelepels met ongeraffineerde, koudgeperste, geurende kokosolie en spoel 15-20 minuten. Niet gorgelen of doorslikken, laat het langzaam door je tanden en kiezen gaan.

#3 Spuug uit in een vuilniszak, niet in de gootsteen of het toilet.

#4 Spoel je mond goed na met water, neem een glas water.

#5 Doe bovenstaande minstens een keer per dag.

Vind je het lastig tijd te vinden voor bovenstaande? Ik maak in het kwartiertje mijn lunch klaar, zet vast een kop thee, ga douchen of maak mijn ontbijt. Echt, de tijd vliegt!

Wat zijn mijn resultaten na oil pulling

Ik doe het nu twee maanden. En wat mij direct opviel was mijn schone tong en frisse mond! Ik hoef mijn tongschraper eigenlijk niet meer te gebruiken. Mijn plak hoopt minder snel op als anders (tandarts tevreden 😉 ) , mijn tanden zijn echt witter en ik stink minder uit mn giechel.

Meer weten over oil pulling? Stuur een berichtje of lees meer in het boek “Oil Pulling, door het reinigen van je mond met kokosolie je lichaam ontgiften en genezen” van dr. Bruce Fife, voor € 19,95 te koop.

Spoelen met kokosolie past perfect in een detox kuur. Benieuwd wat nog meer past in een reinigingskuur? Mail me voor persoonlijke begeleiding.

4 thoughts on “Review: ontgiften met oil pulling, hoe werkt dat? 5 tips!

 1. Ik ben ook aan de oil pulling gegaan omdat ik kokosolie gebruik om te koken. Ik ben er ook heel opgetogen over na een aantal maanden toepassing. Ik vind het ook goed smaken, dus ik hoef ook die drempel niet over. Ik beveel oil pulling voor het gebit aan en ben eens benieuwd wat de tandarts bij de volgende controlebeurt zegt.

  1. Hey wat leuk Isabel, om je reactie te lezen. Mijn tandarts was super tevreden toen ik het voor het eerst ging gebruiken. Reuze benieuwd naar jouw ervaring. Succes! Groeten, Nico

  1. Hoi Mary,
   Dank voor je reactie en goeie vraag. Oil pulling vervangt niet het tandenpoetsen. Ik raad aan gewoon je tanden te blijven poetsen, te flossen en je tong te schrapen voor een goede mondgezondheid. Je kan oil pulling zien als aanvulling.
   Succes! Groetjes Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *