Ontgiftend Detox sapje! Recept met tomaat en venkel

I Love Detox sap recept: Detox sapje! Recept met tomaat en venkel, ontgiftend en lekker hartig. Tomaat, venkel, komkommer, peterselie, appel.

Lekker gezond hoor, zo’n detox sapje. Maar ja, het is zo’n werk. Ja maar het is zo’n gedoe het apparaat schoon te maken. Tja, waar haal ik de tijd vandaan…. Herkenbaar? Je hebt een prachtige blender, sapcentrifuge of slowjuicer. In het begin was je laaiend enthousiast en nu ligt het stof er metershoog op 😉

Gooi je belemmerende gedachten overboord! Ik heb net 1 liter sap gemaakt én de slowjuicer schoongemaakt in 15 minuten. En terwijl ik dit blogje schrijf geniet ik met een knorrende kat op schoot, van een heerlijk detox sapje met tomaat en venkel. Lekker fris, hartig, gezond en een snelle manier om je voedingsstoffen en groenten binnen te krijgen. Het detox sapje werkt ontgiftend door de komkommer, peterselie en venkel en versterkt het immuunsysteem door de tomaat. Dit sapje komt uit het boek Groene sapjes, een ware inspiratiebron voor het maken van sapjes!

Wat is jouw excuus? Hop, aan die machine en persen maar!

Ingrediënten Detox sapje met venkel en tomaat. Geschikt voor slowjuicer of sapcentrifuge

 • Drinken voor in je detox kuur? Maak zelf dit Ontgiftende Detox Sap. Recept voor gezond detox sapje met venkel en tomaat. Lekker hartig!2 grote tomaten
 • bosje platte peterselie
 • 1 venkelknol
 • halve komkommer
 • 1 rode appel
 • slowjuicer of sapcentrifuge

Bereiden Detox sapje

Detox recept voor Ontgiftend Detoxsap. Recept voor gezond detoxsapje met tomaat en venkel.Snijd alle ingrediënten fijn, zodat het in de slowjuicer of sapcentrifuge past. Stop de ingrediënten van jouw detox sap in de machine, en persen maar! Met dit detox recept kan je een liter sap maken. Tenminste, met de slowjuicer. Met de sapcentrifuge waarschijnlijk iets minder omdat daar meer natte pulp overblijft.

Omdat ik een liter niet in één keer opdrink in mijn eentje bewaar ik vaak een beetje voor de volgende dag in de koelkast. Langer raad ik je niet aan de sap te bewaren. De rest vries ik direct in. Let op, je kan sap maximaal 12 weken invriezen.

Tips voor juicen

 • Koop indien mogelijk biologische groenten en fruit
 • Stop minimaal 65% groenten in je sap
 • Was alle groenten en fruit en droog goed af
 • Gebruik je ingrediënten zo snel mogelijk om te juicen, dan heb je optimaal profijt van de voedingsstoffen
 • Lees hier het volledig blog

Geniet lekker van je detox sapje, ik hoor graag hoe het smaakte. Meer inspiratie nodig? Er staan genoeg detox sap recepten op de site.  Een detox sap is een belangrijk onderdeel van de detox kuur en past dagelijks in een gezonde leefstijl.

3 thoughts on “Ontgiftend Detox sapje! Recept met tomaat en venkel

  1. Hoi Hellen,
   Hey wat leuk je feedback! Dank je wel.
   Ik heb samen met een vriend een grote hoeveelheid gekocht bij : https://www.nipak.nl/plastic-flessen/plastic-flessen-pet-flessen-en-pe-flacons-bestellen
   De minimale bestel hoeveelheid is namelijk 50 flesjes, dat vond ik voor mij alleen wat veel 😉
   De flesjes zijn ideaal om in te vriezen, in de nacht te laten ontdooien en in de ochtend mee te nemen onderweg. Ik gebruik de flesjes 1 keer omdat ik er niet zeker van ben of ze na veelvuldig gebruik gifstoffen afgeven.
   Succes!
   Groetjes, Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *