Oosterse zalm met Gember en Limoen

Pittig detox recept oosterse zalm met gember en limoen*Spicy!*

Zalm, maar dan net even anders, glutenvrije Oosterse zalm met gember en limoen. Voor mij is zalm een veel gegeten visje, maar na standaard bakken en grillen wilde ik iets anders. Deze Oosterse zalm met gember en limoen is wat mij betreft een heerlijke aanrader, zeker als je van pittig eten houdt. Glutenvrij doordat de “normale” noodles zijn vervangen door glutenvrije noodles. Detox proof!

Ingrediënten Oosterse zalm met gember en limoen voor 2 personen:

  • 2 bio zalmfilets, ongeveer 125 gram per filet
  • 150 gram glutenvrije noodles ( Albert Heijn heeft heerlijke bio bruine rijst noodles van Yakso)
  • 1 rode peper, in ringen gesneden
  • Sap van 1 limoen
  • 1 el vers sinaasappelsap
  • 1 cm verse gember, geschild vervolgens geraspt
  • 100 gram sperziebonen
  • Halve rode paprika, in grove stukken gesneden
  • Kwart stronk broccoli, gebruik de in kleine stukjes gesneden roosjes
  • Snufje himalaya zout en zwarte peper
  • 1 lente-uitje in ringen gesneden

Bereiding Oosterse zalm met gember en limoen

I Love Detox recept oosterse zalm met gember en limoenSnijd de zalmfilets in plakjes van ongeveer een centimeter. Meng de chilipeper, limoensap, sinaasappelsap en gember in een schaal. Leg de zalm in de marinade en meng goed. Laat de zalm minstens 1 uur in de marinade staan in de koelkast.

Stoom ondertussen de broccoli, sperziebonen en paprika met een stoommand op de pan met noodles die je kookt volgens de bereidingswijze op het pak.

Verhit de grillpan en grill de plakjes zalm tot ze gaar zijn. Denk eraan, niet te lang, maximaal 1-2 minuten.

Verdeel vervolgens de noodles, gestoomde groente en de zalm op een bord. Verwarm de marinade nog even en giet deze eroverheen. Voeg tot slot de lente-uitjes toe en naar smaak zout en peper. Eetze! Pittig he ;)? Laat je hieronder weten hoe het heeft gesmaakt?

Benieuwd wat nou wel of niet past binnen een detox kuur? HIER meer info!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *