Paastip: Ontbijtmuffins met ei en groenten

Lekker en gezond paasontbijt? Detox ontbijtmuffins met groenten en ei voor een krachtige start van de dag

Al bijna 30 detox ontbijt recepten op de site, van yoghurt variaties, groene smoothies tot ontbijtmuffins. Ik merk dat ik nog steeds nieuwe inspiratie voor mijn ontbijtje kan gebruiken in mijn detox kuur. Deze ontbijtmuffins met ei en groenten zijn een geweldige toevoeging en zeer geschikt voor een lekker en gezond paasontbijt. Makkelijk om te van te voren te maken en geschikt voor het hele gezin, of je nou afvalt, in je detox kuur zit, koolhydraatarm wilt eten of gewoon lekker met een eitje wakker wilt worden ūüėČ

Detox paastip: ontbijtmuffins met groenten en ei. Koolhydraatarm en super vullend.Biologische eitjes zijn wat mij betreft heerlijk en passend in een detox kuur. Maar wist je dat ze ook je risico op een waslijst met ziekten verminderen en je huid en ogen beschermen tegen UV-schade en de lever- en hersenfunctie verbeteren?¬†De lute√Įne en zeaxanthine in eieren beschermen niet alleen je ogen door bepaalde lichtgolven te filteren. Ze doen hetzelfde met je huid. Door de schadelijke blauwe spectrumstralen te filteren, vertragen deze caroteno√Įden de oxidatieve schade die licht op je huid kan aanrichten, met name door UV-stralen. Kies wel biologische 3-sterren eieren.¬†Niet alleen hebben deze eieren meer voedingswaarde, scharreleieren hebben 98% minder kans op salmonella!

Ingredi√ęnten¬†Ontbijtmuffins met ei en groenten, 10 tot 12 stuks

  • 8 biologische eieren
  • 1 gele paprika in kleine stukjes gesneden
  • 8 romaatjes tomaten ik kleine stukjes
  • 2 sjalotjes in kleine stukjes gesneden
  • 50 gram gehakte spinazie, ook in kleine stukjes gehakt
  • Snuf Himalaya zout
  • Snuf zwarte peper
  • Optioneel geitenkaas
  • Muffin vormpjes, ik gebruik siliconen muffin vormpjes. Ik heb een vorm van 6, dus heb in 2 keer afgebakken
  • Oven 180 graden

Bereiden Ontbijtmuffins met ei en groenten

Waanzinnig lekkere en makkelijke ontbijtmuffins van gekopte ei met groenten. Ideaal voor je detox kuur thuis, koolhydraat arm eten of afvallen.Verwarm de oven en snijd alles klein. Pak een grote kom en klop de eitjes daar in. Voeg de gele paprika, tomaatjes, sjalotjes spinazie en de kruiden toe. Trouwens, Italiaanse kruiden kunnen ook een smaakvolle toevoeging zijn! Als je het lekker vindt kan je nog wat geitenkaas door het mengsel doen. Pak je vormpjes, heb je siliconen vormpjes dan hoef je deze niet in te vetten. Vul de vormpjes, niet te vol! Stop de muffins 25 minuten in de oven. 2 detox ontbijtmuffins zijn genoeg voor een vullend ontbijt of een lunch. Je kan de ontbijtmuffins maximaal 2 weken invriezen.  Geen zin in de oven? Je kan hier ook een aantal rijke omeletten van maken! Ik wens een een relaxt paasontbijt.

Gezond eten zonder pakjes en zakjes? Hoe doe je dat nou enneh hoe houd je dat nou vol? Een stok achter de deur kan echt helpen jouw summer-doelen te halen! Als detoxcoach help ik je graag met een (online) detox kuur thuis van 30 dagen gegarandeerd succes! Al vanaf ‚ā¨ 100.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Paastip: Ontbijtmuffins met ei en groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *