Paleo boerenkoolroomsoep – uit het kookboek 69 Ā recepten met boerenkool
Zelfgemaakte soep is onmisbaarĀ in een detox kuur. Het is snel en eenvoudig klaar te maken, zeer voedzaam en makkelijk in te vriezen. Zodat als je een ” snackmomentje” hebt, je zo je soepje kan ontdooien. In het boekjeĀ 69 receptenĀ met boerenkool zag ik deze Paleo boerenkoolroomsoep staan. Ā Ik had er overheen gelezen, tot mijn vriend zei: deze gaan we maken. Gezellig samen in de keuken en daarna smikkelen. Waarom Paleo? De soep is vrij van granen, Ā bonen of peulvruchten, meer weten zie hier… Een aanrader deze soep: vullend, voedend en heerlijk voor in een gezonde leefstijl of tijdens een detox kuur!
Ingrediƫnten Paleo boerenkoolroomsoep
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 prei in dunnen ringen
- 2 stengels bleekselderij in boogjes
- 1,25 liter groentebouillon zonder gist.
- 1 courgette, in stukjes
- 300 gram zoete aardappel in stukken (mƩt schil!)
- 4 Ā boerenkoolbladeren in stukken snijden, of 150 gram Ā voorgesneden
- 150 gram rauwe cashewnoten, 1 uur in water geweekt
- Himalayazout en zwarte peper naar behoefte
- Blender of keukenmachine of staafmixer
Bereiding Paleo boerenkoolroomsoep
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur, voeg de prei en bleekselderij toe en fruit 4-6 minuten zachtjes tot de prei zachter is. Schenk de bouillon erbij en voeg de courgette, zoete aardappel en boerenkool toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn. Maal ondertussen de cashewnoten fijn in de blender of keukenmachine. Schep de rest van de soep er in kleine hoeveelheden bij en maal fijn tot je een gladde soep hebt. Heb je geen keukenmachine? Een staafmixer is ook prima om de soep fijn te malen, strooi de gemalen cashewnoten er dan bij. Breng de soep op smaak met zout en of zwarte peper en dien op. Eet smakelijk! Meer boerenkool gerechten? ProefĀ deze sap eens!
Heerlijk recept! En dat vinden onze gasten ook! http://www.detoxenstilte.nl š A-M