Een echt herfstgerecht deze Pompoensoep met gember rode peper en kokos. Verwarmend en met een Thaise twist door de gember, rode peper, citroengras en kokosmelk. Deze pompoensoep is zonder gist. Waarom vraag je je misschien af, ik zal je 2 redenen geven.
In bouillon uit de supermarkt zitten veel toevoegingen zoals zout, transvet, suikers, de groenten zijn nauwelijks terug te vinden (5%) en de rest bestaat uit E-nummers zoals smaakversterkers en gistextract. Detox is puur eten zonder vage toevoegingen. Kies daarom voor eigengemaakte bouillon of deze bouillon Rapunzel zonder rommel.
Ons lichaam bevat gisten en bacteriƫn. Bij een gezond lichaam zijn deze twee in balans. Bijvoorbeeld stress, suikers, verzuurde voeding, gisten en schimmels kunnen dit evenwicht verstoren. Hierdoor kan de schimmelinfectie Candida groeien wat resulteert in gezondheidsklachten als bijvoorbeeld extreme vermoeidheid, prikkelbaar, hoofdpijn. Wees dus matig met bijvoorbeeld gist. Meer weten? Ik help je graag verder.

Ingrediƫnten Pompoensoep met gember rode peper en kokos voor 4 kommen
- 1 kilo Hokkaido, oranje pompoen, in stukken
- 1 rode ui in stukken
- 1 knoflookteen geperst
- 1 grote wortel in stukken
- 1 eetlepel onbewerkte kokosolie
- 1 liter groentebouillon zonder gist
- 1 centimeter verse gember in kleine stukjes
- 1 stengel gekneusde citroengras
- 1 rode peper in ringetjes ( laat de zaadjes eraan als je van pittig houdt)
- 165 ml kokosmelk zonder toevoegingen
- Himalaya zout en zwarte peper naar smaak
- Staafmixer/ keukenmachine
Bereiden Pompoensoep met gember rode peper en kokos
Verhit in een grote soeppan de kokosolie. Voeg de ui, knoflook, peper en gember toe. Wanneer geurend voeg je de wortel en pompoen toe. Bak 3 minuten en voeg de bouillon en citroengras toe. 20 minuten pruttelen tot de groenten zacht zijn. Verwijder het citroengras en maal het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kokosmelk toe. Roeren, proeven, heeft het nog zout, peper of water nodig? Opwarmen en klaar is je Pompoensoep met gember rode peper en kokos. Ik heb er wat geitenyoghurt op gedaan met peterselie, koriander is ook smakelijk. Ik serveer het met eigen gemaakte broodjes on the side met avocado hummus, een top combinatie!