Quinoa salade met avocado, groene asperges en korianderpesto

Quinoa salade met avocado, groene asperges pistaches en korianderpesto

Vorige week liep ik nog te verkleumen tijdens een shop-weekendje Haarlem, nu is het blote benen weer. Ohjee, tijd voor voedende detoxmaaltijden! Gister kwam een vriendinnetje eten, dus tijd om weer lekker gezond uit te pakken met deze quinoa detox salade met avocado, groene asperges, pistaches en korianderpesto. Wat was dat vullend en bijna te gezond 😉 Hierbij het heerlijke recept.

Detoxcoach Nico van Rossum voor op maat gemaakte detox kuren!Groen, groener groenst. De kleur groen in ons eten heeft een belangrijke functie.  Groene groenten zitten vol met anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. Denk aan bijvoorbeeld ijzer, ijzer bevordert het transport van zuurstof in het bloed. Of denk aan nitraat, nitraat heeft een gunstige invloed op de bloeddruk, bevorderd sportprestaties en geeft een bijdrage aan de bestrijding van ziektekiemen. Magnesium is ook essentieel, magnesium zorgt ervoor dat vitamines hun werk kunnen doen. Het zorgt voor ontspanning, concentratie en weerbaarheid tegen stress.

Ben je bezig met een detox kuur thuis? Zorg eens voor een heerlijke groene detox smoothie, groen soepje of zoals hier een groene salade! Meer weten over de heilzame werking van groen -> lees hier het blog.

Ingrediënten Quinoa salade met avocado, groene asperges en korianderpesto voor 2 personen

Salade:

 • 120 gram ongekookte quinoa
 • Vruchtvlees van één avocado in blokjes gesneden
 • 40 gram pistachenootjes
 • 70 gram groene aspergetips
 • 20 blaadjes verse munt fijn geknipt
 • 10 blaadjes verse basilicum geknipt
 • 2 el limoensap

Korianderpesto:

 • 15 gram koriander
 • 2 el pistachenootjes
 • 1 el limoensap
 • 2 el extra vergine olijfolie
 • Vruchtvlees van 1 avocado
 • Snuf Himalaya zout en zwarte peper
 • Kleine eetlepel chimichurri kruiden. Heb je die niet, kies dan voor 10 gram verse basilicum
 • Keukenmachine

Bereiden quinoa salade met avocado, groene asperges en korianderpesto

Quinoa salade met avocado, groene asperges pistaches en korianderpestoKook de quinoa volgens het pak en kook de aspergetips 3 minuten tot ze beetgaar zijn. Pak een kom en hussel daar de avocado, munt, basilicum, limoensap en pistaches in. Bereid de korianderpesto door alle ingrediënten te mengen in de keukenmachine. Pak 2 mooie kommen en verdeel de quinoa er over. Verdeel vervolgens de avocado-mix er over, drapeer de aspergetips en schep er tot slot een klodder korianderpesto over. Als finishing touch heb ik nog een beetje olijfolie over de quinoa salade gesprenkeld.  Et viola, klaar is je übergezonde groene quinoa salade met avocado, groene asperges en korianderpesto. Eetze!

Krijg je nu ook de kriebels van de lente? Niet alleen van het lekkere weer maar ook van het idee dat je weer in je zomerkleding gehesen moet worden? Een detox kuur geeft je niet alleen een boost aan vitamines, mineralen en vezels, het geeft je ook een boost zelfvertrouwen! Wil je ook aan de slag met een detox kuur met begeleiding? Mail me, dan gaan we kijken wat voor jou de beste optie is.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Quinoa salade met avocado, groene asperges en korianderpesto

 1. Hey Patries!

  Graag gedaan. Blij te horen dat deze healthy salade je goed is bevallen 😉 .

  En inderdaad, de quinoa maakt het goed vullend zodat niet na een uur weer wilt snaaien 🙂
  Gezonde groentjes, Nico

 2. Vega’s worden hier super blij van! Ik heb het gegeten als lunch, maar kan ook prima als avondeten. Eet niet te veel, want het is behoorlijk vullend. Vooral de koriander pesto was heerlijk en de munt gaf het een frisse bite. Een cadeautje op je bord. Dank je wel Nico!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *