Quinoa salade met pittig geroosterde zoete aardappel

Detox recept voor een heerlijke avond maaltijd Quino salade met pittig geroosterde zoete aardappel, kidney beans, tomaat, paprika, koriander.

Gister heb ik deze quinoa salade gemaakt en ik kan je zeggen, gelukkig heb ik wat over. Ik verheug me nu al weer op de lunch want deze salade met pittig geroosterde zoete aardappel is werkelijk smullen, voedend en vullend! Ideaal vegetarisch en veganistisch recept voor lunch, avond maaltijd of om mee te nemen onderweg.

Vegetarisch en veganistisch receot: quinoa salade me geroosterde zoete aardappel en kidneybonen. Voedzaam in en detox kuur. Vraag naar de mogelijkheden bij de detoxcoach van I Love Detox.Quinoa is een populair gezond voedingsmiddel en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Bekend is dat het al 6000 jaar gegeten wordt. Gebruik jij het wel eens in de keuken? De plant behoort niet tot granen, maar de zaden worden op een vergelijkbare manier bereid en gegeten, zoals rijst of couscous. Quinoa is glutenvrij, hoog in eiwit en een van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die alle negen essentiële aminozuren bevatten.  Het is ook rijk aan vezels, magnesium, B-vitamines, ijzer, kalium, calcium, fosfor, vitamine E en diverse gunstige antioxidanten. Ik heb gekozen voor een Nederlands merk, LoLa ( Lo Lands). Zij verbouwen een volkoren ras, de telers krijgen een eerlijke prijs betaald en gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen!

Ingrediënten Quinoa salade met pittig geroosterde zoete aardappel voor 2 personen

  • Olijfolie
  • 300 gram zoete aardappel, goed gewassen, niet geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode ui in grove stukken gesneden
  • 1,5 tl chilipoeder
  • 1 tl zoet gerookte paprikapoeder (Pimentón)
  • snuf Keltisch zeezout
  • 100 gr quinoa
  • 1 paprika in blokjes gesneden
  • 5 tros tomaten in blokjes
  • 200 gram kidneybonen uit glazen pot, zonder toegevoegde suiker en andere rommel. Of nog beter, zelf geweekt en gekookt!
  • handje verse koriander geknipt
  • ovenschaal
  • oven

Bereiden Quinoa salade met pittig geroosterde zoete aardappel

Vegetarisch en veganistisch recept! Quinoa salade met pittig geroosterde zoete aardappel kidneybonen tomaat paprika en verse koriander. Zeer voedzaam vullend en lekkere lunch of avond maaltijd.Zet de oven aan op 180 graden.  Doe een flinke scheut olijfolie in de ovenschaal. Doe de blokjes zoete aardappel en ui in de ovenschaal. Voeg  vervolgens de chilipoeder, zout en gerookte paprikapoeder toe. Hussel lekker met je handen door elkaar zodat de zoete aardappel en ui onder de olie en kruiden zitten. Stop de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven, de aardappels en ui kunnen er uit zodra ze lekker zacht zijn.

Kook de quinoa volgens de aanwijzing op het pak. Snijd de paprika en tomaat en was de kidneybonen goed onder de kraan.
Pak een grote schaal en schep alle ingrediënten er in: de quinoa, tomaten, paprika, kidneybonen, pittig geroosterde zoete aardappel en de ui. Hussel door elkaar en knip tot slot de verse koriander en strooi het over de maaltijd. Wat een kleurig geheel hè?  Ik kende de smaak van pimentón niet, het geeft dit recept een rokerige pittige smaak. Smakelijk eten, hoe heeft deze gesmaakt?

Wil je onbewerkte producten gebruiken, maar weet je niet waar te beginnen? Een detox kuur kan je op weg helpen. Een grondige analyse van je voedings- en inkooppatroon wordt gevolgd door 30 dagen puur en voedzaam eten. In een eerste kosteloos gesprek vertel ik je er graag meer over. Tot ziens aan de keukentafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *