Recensie: salad in a jar, meeneem salades!

recensie salad in a jar Anna Helm Baxter: recepten voor meeneem salades

Salad in a jar, of gewoon in Nederlands: meeneem salades in een glazen pot! Een veel gehoorde term in foodyland, maar eerlijk gezegd had ik het nooit gebruikt. Tot ik het kookboekje van Anna Helm Baxter tegen kwam: Salad in a Jar, 68 recepten voor meeneem salades. Ik kon het niet laten liggen en neem jullie graag mee in dit handzame boekje uit 2016 vol tips en recepten wat zéér geschikt is voor in een detox kuur!

Salad in a jar, meeneem salades

Meeneem salades voor onderweg heo doe je dat? In dit boek van Anna helm baxter 68 recepten voor salade in a jarIn de inleiding neemt Anna je mee in een stukje dagelijks ongemak. We eten veelal onderweg, het liefst gezond, maar hoe neem je je salade mee? De salade wordt al snel bruin en de dressing vliegt alle kanten op. Kant en klare salades zijn vaak duur, de verpakking is slecht voor het milieu en tata: de oplossing is je salade meenemen in een glazen (weck) pot. Vervolgens vertelt ze hoe je je salade ontwerpt: de volgorde van de salade in de pot is namelijk belangrijk. Je wilt dat je salade knapperig blijft!

Daarna beschrijft ze enkele ingrediënten van de meeneem salades. Vervolgens volgt een lijst welke groenten en fruit liever wél biologisch en welke niet biologisch ingekocht hoeven te worden vanwege pesticiden. Deze lijst komt van de Environmental Working Group (EWG) Handig!!

De recepten uit Salad in a jar

Boek recensie Salad in a jaar van Anna helm Baxter 68 meeneem salades voor onderweg. Salades to go!Eerst 11 dressings maar liefst, bijna allemaal detox proof (ideaal, mijn inspiratie gaat niet verder dan olie, olie, eh olie).

Daarna volgen 7 recepten à 500 ml met rauwe salades “voor als je wilt afvallen of je bloeddruk aan de hoge kant is”

Dan komt een hoofdstuk met 21 salades voor kleine potjes a 1000 ml. Denk aan ” grapefruit, pistache en waterkers of “groene groentes, feta, bosbessen en walnoten”. ( recept)

 

recensie salad in a jar Anna Helm Baxter: recepten voor meeneemsaladesHet volgende hoofdstuk heeft 23 recepten voor grote porties salade a 1000 ml voor complete maaltijden, bijvoorbeeld “Shiitake, cranberry’s en linzen” of “gerookte zalm en quinoa”.

Als laatste de 6 zoete toetjes, en ja lieve lezers, de meesten zijn met wat kleine aanpassingen echte detox toppers! ?

Mijn advies? Absolute aanrader voor in je detox kuur! Door de verrassende en toch makkelijk te verkrijgen ingrediënten heb je door dit inspirerende boekje zo een salade to go gemaakt.

Bijna alle salades passen in een detox kuur of zijn zo aan te passen. Het is een mooi boekje met weinig tekst en mooie foto’s waarbij bij elk gerecht staat aangegeven wat de kwaliteiten zijn ( bijvoorbeeld glutenvrij, hydraterend, onderdrukt honger). Het boekje  Salad in a jar, 68 recepten voor meeneem salades, is voor €12,50 te koop. Eerst proeven? Hier een heerlijk meeneem recept met tonijn venkel en kikkererwten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *