Recept Glutenvrije pasta met broccoli en amandelen

I Love Detox recept glutenvrije pasta met broccoli en amandelenRecept Glutenvrije pasta met broccoli en amandelen

Dit is een voedzame en gezonde maaltijd, die zo op tafel staat. Bijzonder lekker is ook de feta die heerlijk warm wordt op de pasta, glutenvrije pasta. Wat een ontdekking! Gemaakt van 100% bruine rijst. Ben jij er bekend mee?

Deze glutenvrije pasta is een mooie vervanger voor de granenpasta die we allemaal kennen.  Kort gezegd, gluten is een eiwit wat zich in wat in de meeste graansoorten bevindt. Sommigen mensen zijn allergisch voor tarwe en mogen geen gluten eten, zij hebben Coeliakie, een auto-immuunziekte. Steeds vaker hoor ik mensen die glutensensitief zijn. Zij hebben bijvoorbeeld last van buikpijn en vermoeidheid na het eten van gluten. Dat is lastig aan tonen, maar door glutenvrij te eten hoor ik vaak ( en heb ik zelf gemerkt) dat je buik tot rust komt en je minder moe voelt. Probeer eens een detoxperiode, dan zul je ervaren hoe je je voelt zonder gluten!

Deze maaltijd is detox proof.

Ingrediënten Glutenvrije pasta met broccoli en amandelen voor  2 personen:

  • 150 gram glutenvrije pasta ( bijvoorbeeld bij de appie)
  • handje amandelschaafsel
  • 500 gram broccoli
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 30 gram ansjovisfilets, (netto gewicht) in stukjes
  • 1 chilipeper, fijngesneden of 1.5 el chilivlokken
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 100 gram feta van geiten- of schapenmelk, in blokjes gesneden
  • snufje peper

Bereiding Glutenvrije pasta met broccoli en amandelen:

Kook de pasta zoals vermeld op de verpakking. Snijd de roosjes van de broccoli, snijd de steel in kleine schijfjes. Stoom de broccoliroosjes ongeveer 5 minuten boven het kokende water totdat ze beetgaar zijn.

De rest van de broccoli roerbak je even samen met de knoflook, chilipeper en de stukjes ansjovis in de kokosolie.

I Love Detox recept glutenvrije pasta met broccoli en amandelen. Tikje Griekse, voedzaam en erg lekker!Rooster het amandelschaafsel kort tot je een lichtbruine kleur ziet.

Giet de pasta af en schep daardoor de broccoliroosjes en het roerbakmengsel. Voeg tot slot de fetablokjes toe.  Garneer het gerecht met de amandelen et voila! Laat je weten hoe jouw glutenvrije pasta met broccoli en amandelen smaakte? Smaakt naar meer vegetarisch? Klik hier voor het recept van een heerlijke vegan salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *