Rode linzen pasta met 3 soorten geitenkaas saus

Recept voor glutenvrije rode linzen pasta met 3 soorten geitenkaas saus en spinazie. Heerlijk als detox lunch of hoofdmaaltijd.

Italiaanse rode linzen pasta, ik zag het laatst voor het eerst liggen in de natuurvoedingswinkel. Een glutenvrij alternatief voor pasta en passend in een detox kuur! Om jullie eens iets anders te presenteren dan een avocado pastasaus of tomaten pastasaus, ben ik aan de slag gegaan met een kaassaus. Ik, als kaas-hater ( ik lust alleen gesmolten kaas) heb het gepresteerd om een saus te maken van spinazie en 3 soorten geitenkaas. En het recept met glutenvrije rode linzen pasta is werkelijk een aanrader!

Recept voor Glutenvrije rode linzen pasta met 3 soorten geitenkaas saus en spinazie. Vegetarisch detox recept.Rode linzen pasta heeft vijf keer meer eiwitten dan “gewone” pasta en maïspasta. Omdat er alleen maar linzen in verwerkt zijn en geen dierlijke producten, is het vegan-proof. De pasta is glutenvrij omdat er geen granen in verwerkt zijn.

Ook zitten er 5 keer méér vezels in de rode linzen pasta dan witte granenpasta en maïspasta. Vezels zijn belangrijk voor een goede spijsvertering en stoelgang. De smaak is wat neutraal, weinig uitgesproken.

Ingrediënten rode linzen pasta met 3 soorten geitenkaas saus voor 2 personen

  • 160 gram rode linzen pasta. Ik heb gebruikt van La Bio Idea. Deze is echter nog niet online te koop. AH heeft een andere variant online te koop.
  • 150 ml kookvocht
  • 2 tenen geperste knoflook
  • 2 kleine rode uien in stukjes
  • 300 gram spinazie, grof gehakt
  • 60 gram feta, verkruimeld
  • 40 gram geraspte Pecorino kaas
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 1 el kokosolie om in te bakken
  • snuf Keltisch zeezout
  • snuf zwarte peper
  • handje walnoten voor de garnering
  • olijfolie naar smaak ter garnering

Bereiden rode linzen pasta met 3 soorten geitenkaas saus

Recept voor Glutenvrije rode linzen pasta met 3 soorten geitenkaas saus en spinazie. Heerlijk als detox lunch of hoofdmaaltijd.Kook de pasta volgens de aanwijzing op het pak, de pasta van la Bio Idea had maar 8 minuten nodig! Bewaar 150 ml kookvocht. Bak de ui en de knoflook in de kokosolie. Schenk het kookvocht er bij, samen met de 3 geitenkazen. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer. Voeg de spinazie toe en laat alles 5-10 minuten inkoken. Serveer de pasta op diepe borden, schep de saus er over en garneer met walnoten en een scheut olijfolie. Meer kaas? Schaaf dan wat Pecorino over je maaltijd…Eetze! Nog meer variatie? Probeer de saus eens met courgetti ( Courgette pasta gemaakt met de Spirelli of Vegetti) Laat je een berichtje achter hoe het heeft gesmaakt?

Misschien herken je het, een gezonde leefstijl of afvallen in een druk leven is best een klus! Soms kan een stok achter de deur net nodig zijn om jouw doelen wél te halen. Een detox kuur onder professionele begeleiding is een mooi middel hiervoor. Een gratis kennismaking is zo gepland!

3 thoughts on “Rode linzen pasta met 3 soorten geitenkaas saus

  1. De saus was echt super lekker ! Kindjes hebben er van gesmuld en wilde nog meer ! Zelfs mijn man die, volgens eigen zeggen, niet van gezonde voeding is, vond het lekker !

    1. Hoi Nathalie,
      Wat leuk je bericht over dit heerlijke detox gerecht met die lekkere kazen! Fijn dat je kindjes mee eten, en ik herken wat je man zegt 😉 Dat blijft hier soms ook een uitdaging.
      Veel succes, ben je bezig met een detox kuur?
      Groetjes Nico

  2. Wat heerlijk zeg. Ook nog eens goed vullend en je kunt hem goed op smaak maken met wat extra kaas als daar behoefte aan is. Zeker voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *