Ook al schijnt deze zomer niet constant de zon, als het droog is proberen we toch echt buiten te eten. Ik kan er enorm van genieten om in de buitenlucht te eten, de tafel mooi te dekken en allerlei schaaltjes met smakelijke hapjes op tafel te zetten. Met gasten, maar ook gewoon samen. Zeker als we gaan barbecuen horen daar ook lekkere sausjes bij. Dit detox dipsaus recept voor romige avocado tzatziki is heerlijk fris en past bij zoveel lekkers: Smakelijk bij salade, vis, op je glutenvrije broodje of gewoon puur!
KomkommersĀ zijn al duizenden jaren een populaire groente en worden gebruikt in de Indiase traditionele geneeskunde. Deze groente staat bekend als sterk antioxidant en heeft een ontgiftend, reinigend effect op je lichaam. Komkommers ondersteunen namelijk je spijsvertering en met name je lever ( het belangrijkste ontgiftingsorgaan). Het zorgt voor de afvoer van gifstoffen in je bloed en je darmen. Tot slot vermindert het een opgeblazen gevoel en zijn ze ideaal als dorstlesser in bijvoorbeeld detox waterĀ of puur uit de hand, want ze bestaan uit maar liefst 96% water!
Ingrediƫnten romige avocado tzatziki
- 1 grote, zachte geprakte avocado
- 120 gram geitenyoghurt
- 75 gram komkommer
- 1 grote knoflookteen geperst
- 1 eetlepel geknipte verse dille ( of gedroogde als er geen verse voor handen is)
- Sap van een halve citroen
- Snuf Keltisch zeezout en zwarte peper
Bereiden romige avocado tzatziki
Ontdoe de komkommer van de zaadlijsten en rasp de komkommer grof. Belangrijk is dat je Ā de komkommer zo droog mogelijk maakt. Strooi er daarom wat zout op en laat het 5 minuten in een vergiet of zeef uitlekken. Druk zo nodig daarna nog het vocht er uit met een lepel of dep het met een theedoek droog.
Meng vervolgens alle ingrediƫnten en klaar is je romige avocado tzatziki! Wat dacht je van een combinatie met een stukje zalm, in een sla sandwich of als lunch op een rijstwafel? Enjoy!