Rood ontbijtsap – krachtige start van de dag

 

Detox ontbijt tip voor een groentesap? Dit detox recept voor rood ontbijtsap gebruikt maar 3 ingrediënten en is zo klaar. makkelijk, snel, voedzaam en ideaal bij afvallen, dieet of detox kuur. Voor informatie mail detoxcoach Nico van RossumWil je de dag beginnen met een krachtig detox groentesapje? Dit rode monster, rood ontbijtsap, met maar 3 ingrediënten zorgt voor een gezonde, voedzame start van de dag en is te maken met een sapcentrifuge of slowjuicer. Een ideaal detox ontbijt voor thuis maar ook voor onderweg als je net even wat minder tijd om te ontbijten hebt!

Detox recept met radijsjes? Denk eens aan een detox salade of deze detox ontbijt sap met maar 3 ingrediënten wortel radijs en tomaat. Ideaal voor sapcentrifuge of slowjuicer. Meer info bij detoxcoach Nico van RossumRadijsjes zijn echte detox groenten. Ze zitten vol vezels wat je stoelgang stimuleert. Ook stimuleren ze de nieren, die gifstoffen afvoeren. Radijsjes bevatten veel vitamine C, ijzer, calcium en een aantal B vitaminen. Tot slot zijn ze rijk aan anti-oxidanten, deze bieden bescherming tegen beschadiging van lichaamscellen door vrije radicalen. Rauw zijn deze gezonde bommetjes het meest voedzaam! Door verhitting van radijsjes  zullen voedingsstoffen deels verloren gaan, daarom is deze RAW JUICE een prima manier om je dosis vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Hop, maken deze rode groentesap en aan die sapmachine!

Ingrediënten rood ontbijtsap voor 1 groot glas

Daar kan ik kort over zijn:

  • 4 kleine wortels van ongeveer 12 cm per stuk
  • 20 zoete cherry tomaatjes
  • 4 radijzen
  • sapcentrifuge of slowjuicer

Hoe maak je rood ontbijtsap?

Detox ontbijt tip voor een groentesap? Dit detox recept voor rood ontbijtsap gebruikt maar 3 ingrediënten en is zo klaar. makkelijk, snel, voedzaam en ideaal bij afvallen, dieet of detox kuur. Voor informatie mail detoxcoach Nico van RossumWas de wortels, tomaten en de radijzen goed af en droog ze. Misschien heb je biologische groenten gekocht voor deze groentesap? Dan nog raad ik je aan de groenten te wassen in verband met bacteriën of zand. Snijd de groenten vervolgens in kleine stukken en haal ze door het sap apparaat. Weet je niet welk apparaat het beste voor jou werkt, ik heb er een blog over geschreven, misschien helpt het je in je keuze. De hoeveelheid sap was voor mij voor 1 groot glas rood ontbijtsap. En hoe smaakt ie?

Dit rode detoxsapje is vanwege zijn kleur een echte gezondheidsbom.

Waarom? De voordelen van rood fruit en groente op een rijtje:

  • Vermindert risico op prostaatkanker
  • Vermindert tumorgroei
  • Beschermt het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen door anti-oxidanten
  • Beschermt het lichaam tegen hart- en vaatziekten
  • Verlaagt de bloeddruk
  • Verlaagt het cholesterol LDL, oftewel de slechte cholesterol in het lichaam

Lees meer in het artikel over de gezondheidsvoordelen van rood sap.

Meer weten over detox groenten en fruit en hoe je je lijf een gezondheidsboost kan geven? Een begeleide detox kuur helpt je met een gezonde suikervrije leefstijl. Als detoxcoach help ik je graag op weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *