Roze prinsessen pannenkoeken

Roze prinsessen pannenkoeken. Heerlijk als zomers fruit toetje of als kinder feestpannenkoek!

Roze prinsessen pannenkoeken. Maar dan puur natuur. Kon dat? Tijdens het kleuren-diner wat ik onlangs heb gegeven met een vriendinnetje had ik ” de rode gang”. Alles werd rood, van bestek, drinken, tafellaken, kaarsjes tot bloemen. Chili sin carne leek me een heerlijk recept, maar ja, waar haalde ik de rode taco’s vandaan. Ik had eerder groene pannenkoeken gemaakt, rood zou dus ook moeten lukken, bedacht ik me. Voor het experiment deed ik wat bietensap door boekweit beslag, en zie hier het resultaat. Rode, of roze, pannenkoeken waren geboren. Leuk voor een Mexicaanse maaltijd, als detox toetje, Valentijnslunch of als echte prinsessen maaltijd tijdens bijvoorbeeld een kinderfeestje.

Roze prinsessen pannenkoeken. Heerlijk recept voor roze pannenkoeken, of taco's, als valentijn maaltijd of voor een kinderfeestje. Smullen!Bieten verhogen de weerstand en zorgen voor een verbeterde zuurstofopname in de cellen van het lichaam door de nitraten die er in zitten. Voor sporters is het daarom aan te raden bietensap te drinken om hun sportprestaties te verbeteren, het wordt zelfs legale doping genoemd. Een Engels onderzoek toont aan dat het uithoudingsvermogen met 16% verhoogd kan worden. TIP: drink als sporter het sapje vóór je workout. Het sap werkt bloeddrukverlagend en uit onderzoek is gebleken dat het sap van rode bieten kankerremmend is.

Ingrediënten Roze prinsessen pannenkoeken, 6 stuks

 • 100 gram boekweitmeel
 • 2 eieren
 • 100 gram bietensap ( een bietje door de sapcentrifuge of slowjuicer)
 • 200 gram geitenmelk, amandelmelk of water voor zuivelvrije pannenkoeken
 • Kokosolie
 • Idee als vulling: vers fruit, blaadjes munt en geklopte room

Hoe maak je Roze prinsessen pannenkoeken?

Roze prinsessen pannenkoeken. Heerlijk gekleurd pannenkoeken voor een kinderfeestje, als taco of valentijsgerecht.Kluts de ingrediënten door elkaar. Smelt de kokosolie in de pan en bak er dunne crêpes van. Zoals je kan zien bij de foto boven heb ik gekozen voor een zomers tintje. Vers fruit zoals aardbeien en blauwe bessen met wat blaadjes verse munt. Vervolgens wat ( geiten) room opkloppen voor de slagroom. Et voilà, een heerlijk zomers gerecht!

De roze prinsessen pannenkoekjes zijn ook erg leuk om met of voor kinderen te maken, op een kinderfeestje bijvoorbeeld of een kinderverjaardag.

Ook heerlijk bij een Mexicaanse maaltijd als zachte taco. Je proeft de bietensmaak wel een beetje, zelf vond ik dat niet storend. Crèmefresh met theelepel bietensap erdoor en je hebt zelfs roze crèmefresh voor bij je chili sin carne maaltijd 😉

Laat je weten waar jij de roze prinsessen pannenkoeken voor hebt gebruikt? Detox is gevarieerde, pure voeding. Een kuur kan een mooie start zijn van een nieuwe leefstijl. Ik help je graag op weg.

BewarenBewaren

One thought on “Roze prinsessen pannenkoeken

 1. Complimenten voor je mooie website!
  Ik heb deze gemaakt voor mijn dochter toen ze jarig was. Ze was helemaal blij en het zag er feestelijk uit. Dank je wel voor je inspiratie.
  Groetjes Madelief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *