Rucolasalade met aardbeien amandelen en geitenkaas

Salade met aardbeien rucola amandelen en geitenkaas. Zomerse detoxsalade, voedzame maaltijd in een detox kuur!

Rucolasalade met aardbeien amandelen en geitenkaas, heerlijk als lunch gerecht of voedende hoofdmaaltijd… en zo klaar! Ken je de combinatie van zachte geitenkaas en aardbeien? Voor mij, en de vrienden die kwamen proeven op mijn verjaardag, was dit een regelrechte hit! “Dit is een detox recept?” kreeg ik te horen. Ja, zo lekker kan pure voeding dus zijn!

Recept voor zomerse detox salade Rucolasalade met aardbeien amandelen en geitenkaasWaarom detox? Vandaag neem ik rucola onder de loep. Deze sla wordt al sinds de middeleeuwen in het Middellandse Zeegebied geteeld is pas vanaf de ’80 in Nederland verkrijgbaar! De sla wordt ook wel rocket, arugula of raketsla genoemd. De smaak is walnootachtig en kan behoorlijk scherp zijn. Rucola heeft een hoog vitamine K gehalte ( per 100 gram 90% ADH), wat belangrijk is voor botvorming en krachtig tegen Alzheimer. Ook het hoge vitamine C gehalte is goed voor je weerstand en een sterk anti-oxidant. Tot slot staat het net als boerenkool bol van fytonutriënten, waarvan bekend is dat zij kanker kunnen tegengaan.

Ingrediënten Rucolasalade met aardbeien amandelen en geitenkaas

 • 50 gram rucola
 • 5 grote aardbeien, gewassen en door midden gesneden
 • 5 radijzen, gewassen en in plakjes gesneden
 • handje blanke amandelen
 • kleine rode ui in ringen gesneden
 • halve avocado in blokjes gesneden
 • 30 gram zachte geitenkaas
 • extra vergine olijfolie

Bereiden Rucolasalade met aardbeien amandelen en geitenkaas

Detox salade recept: Rucolasalade met aardbeien amandelen en geitenkaas. Lente detox salade, voedzame maaltijd in een detox kuur!Rooster de blanke amandelen in een niet ingevette koekenpan tot ze bruin worden. Meng ondertussen de rucola, aardbeien, radijzen, rode ui en avocado in een kom.

Brokkel de zachte geitenkaas over de salade. Strooi de amandelen over het gerecht en giet zoveel als je wilt de olijfolie er overheen.

Smullen maar! Mijn gasten konden tijdens het avondeten niet stoppen met eten van deze rucolasalade met aardbeien amandelen en geitenkaas 😉 , hoe zit het met jou? Ik ben benieuwd, laat je een berichtje achter?

Ondersteuning nodig bij een detox kuur of verantwoord boodschappen doen? In een gratis kennismakingsgesprek kunnen we de mogelijkheden bespreken!

BewarenBewaren

6 thoughts on “Rucolasalade met aardbeien amandelen en geitenkaas

 1. Uit alle informatie wat ik onder andere kon vinden bij mens-gezondheid.info heb ik vernomen dat koemelkproducten/dierlijke producten niet detox is. Dus ook geitenkaas, feta etc valt hier onder. Waarom is dit een detox salade? Of kan je mij hier misschien meer informatie/duidelijkheid over geven?

  1. Hoi Manny,

   Dank voor je reactie. Goeie vraag!

   Er zijn allerlei vormen van een detox kuur: sapkuur, groentekuur, darmspoeling, smoothiekuur, vasten en wat je aangeeft ook helemaal zonder lactose. Ik kies er inderdaad (vaak) voor om lactose niet uit te sluiten, maar te kiezen voor alleen geiten- of schapenzuivel. Mens en gezondheid refereert daar toch ook naar (http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/103035-detoxen-wat-mag-je-wel-en-niet-eten.html) evenals Jacqueline van Lieshout (http://www.detoxcoach.nl). Belangrijk is dat als je wel deze producten met mate toevoegt, je kiest voor onbewerkt en biologisch.

   Geiten- of schapenzuivel bevatten zoveel meer voedingsstoffen dan koeienzuivel, het is te vergelijken met moedermelk. Het bevat minder lactose en mensen met een lactose intolerantie kunnen vaak wel geitenmelk drinken! Het is dus makkelijker te verteren en hypoallergeen. Wat betekent dat de kans klein is dat het een allergisch reactie op roept. En daar is het in de detox kuur wel om te doen: zo veel mogelijk producten uitsluiten die een allergische reactie oproepen. Daarbij is het wel belangrijk te melden dat het met mate gegeten kan worden in de kuur!

   Tot zo er, ik hoop dat het je vraag heeft beantwoord Manny! Fijne dag.
   Gezonde groetjes, Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *