Seizoensgroenten van de maand december

Detox seizoensgroenten van de maand december. Goedkoop, vol van smaak en regionaal verkrijgbaar voor heerlijke detox recepten.

Hierbij alweer de laatste in de reeks van seizoensgroenten en -fruit. In dit blog een overzicht van de seizoensgroenten van de maand december. De donkere maand met gelukkig 21 december alweer de kortste dag van het jaar! December heeft niet veel oogst en toch genoeg om heerlijk verwarmende detox gerechten te maken. Doe er je voordeel mee!

Waarom seizoensproducten?

Detox seizoensgroenten van december. Goedkoop, vol van smaak en regionaal verkrijgbaar voor heerlijke detox recepten.Wanneer je groenten eet van het seizoen geven ze de meeste vitaminen en mineralen. Zeker als je biologische groenten en fruit eet wat onbespoten is, krijg je meer voedingsstoffen binnen. En wat dacht je van de smaak? Zoveel rijker als je seizoensgroenten en fruit eet! Ook in de prijs merk je het verschil.

Koop je groenten en fruit van het seizoen dan betaal je een stuk minder. Heb je wel eens gedacht om lokaal je groenten en fruit te kopen? Ik gebruik deze handige app om de weg naar de boer te vinden: Buitenmarkt app.

Seizoensgroenten van de maand december

  • Detox inspiratie: Boerenkool. ook een van de seizoensgroenten van de maand december. Kookboek boordevol sappen en salades. Detox proof!Spruiten. Spruiten zijn echte detox groenten. Aangetoond in wetenschappelijk onderzoek: spruiten bevatten veel Fytonutriënten die bijdragen aan ontgifting. Tip: stoom ze eens.
  • Pastinaak. Een geneeskrachtig worteltje vol  anti-oxidanten, foliumzuur en vitamine C (één ons = 30% ADH). Honingmosterdsoep met pastinaak en zalm.
  • Boerenkool bevat 50 flavonoïden die anti-oxiderende en ontstekingsremmende effecten hebben. Een echte detox groente: de chlorofyl stimuleert de spijsvertering en voert gifstoffen af. Boerenkoolsoep en Detox juice!

 

  • Detox recept met seizoensgroenten uit de maand december: Pittige quinoa met pompoen wortel en tahinsaus. Heerlijk voor een koude herfstdag! Voor in je detox kuur of veganistische leefstijl of dieet.Pompoen.  Wat een soorten! Rijk aan vitamine A, goed voor je ogen dus. Verder rijk vitamine C en vezels wat zorgt voor een optimale spijsvertering. Probeer een deze heerlijk verwarmende soep of deze quinoa detox maaltijd met pompoen.
  • Winterpeen. Rijk aan vitamine A, dus goed voor je ogen. Betacaroteen zorgt voor een mooie huid en de vezels stimuleren een goede spijsvertering. Verder hebben ze een vochtafdrijvend werking, een echte detox groente dus. Een aanrader is een vers gemaakt sapje of verwerk ze eens in een verrukkelijke Thaise soep.

Andere heerlijke seizoensgroenten van de maand december: tuinkers, veldsla, winterpostelein, knolselderij, koolraap, schorseneren, broccoli, witlof, andijvie en prei.

Bron: zaaikalender, verse oogst. Foto groenten:  CharlesFred via Foter.com / CC BY-NC-SA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *