Seizoensgroenten van november

Seizoensgroenten van november. De basis van detox gerechten. Goedkoop, vol vitaminen en lokaal te krijgen. Vraag naar de mogelijkheden voor een detox kuur bij de detoxcoach van I Love Detox.

Een supermarkt vol keuze. Waar kan je beginnen als je lekker en gezond wilt koken? De groenteafdeling heeft de meeste onbewerkte voeding.  Ik zie echter vaak door de bomen het bos niet meer. Welke groenten horen ook al weer bij het seizoen? Hieronder een overzicht van de seizoensgroenten van november. Heb je aanvullingen, ik hoor het graag!

Waarom seizoensgroenten?

Seizoensgroenten van november. De basis van detox gerechten. Goedkoop, vol vitaminen en lokaal te krijgen. Vraag naar de mogelijkheden voor een detox kuur bij de detoxcoach van I Love Detox.Ik vond het best lekker, het hele jaar door alle groenten en fruit kopen die er zijn. Totdat ik me besefte dat seizoensgroenten veel gezonder zijn. Waarom is dat eigenlijk zo? Wanneer je groenten eet van het seizoen geven ze de meeste vitaminen en mineralen in vergelijking met kasgroenten die het hele jaar worden gekweekt. Zeker als je biologische groenten en fruit eet wat onbespoten is, krijg je meer voedingsstoffen binnen. En wat dacht je van de smaak? Zoveel rijker als je seizoensgroenten en fruit eet! Ook in de prijs merk je het verschil. Koop je groenten en fruit van het seizoen dan betaal je een stuk minder. Heb je wel eens gedacht om lokaal je groenten en fruit te kopen? Ik gebruik deze handige app om de weg naar de boer te vinden: Buitenmarkt app.

Seizoensgroenten van november

  • Witlof stimuleert het spijsverteringstelsel omdat er probiotische stoffen in zitten. Probiotica zijn micro-organismen zoals bacteriën of gisten waarvan aan wordt genomen dat ze de gezondheid verbeteren. Witlof helpt de lever te ontgiften door de anti-oxidanten, het verhoogt het afweersysteem en reinigt de lever. Maak er eens een smoothie van witlof, komkommer en munt.
  • Seizoensgroenten van november, heerlijke courgette! Goedkoop, smaakvol en vol vitaminen en mineralen! Vraag je detoxcoach naar meer mogelijkheden.Boerenkool bevat 50 flavonoïden die anti-oxiderende en ontstekingsremmende effecten combineren. Minder kans daardoor op kanker en COPD. Boerenkool is goed voor hart- en bloedvaten, het werkt cholesterol verlagend. Het is een echte detox groente vanwege de Chlorofol wat zorgt voor een goede spijsvertering en wat helpt gifstoffen afvoeren. Probeer eens een detox sapje met boerenkool.
  • Courgette is hoog in vitamine C. Dit zorgt onder andere voor een optimale weerstand en stevigheid van de huid. Courgette is ook goed voor de ogen, vanwege het hoge gehalte vitamine C en A en de fytonutriënten luteïne en zeaxanthine. Probeer eens mini pizza’s van courgette of courgetti met avocadosaus!
  • Seizoensgroenten van november. Betaalbaar, vol vitaminen en mineralen en heerlijk voor een detox recept Pittige quinoa met pompoen wortel en tahinsaus. Pastinaak is een gezond, geneeskrachtig worteltje. Het zit vol anti-oxidanten, foliumzuur en vitamine C ( in één ons zit 30% ADH). En de pastinaak wordt gezien als stimulans voor een gezond seksleven. Dus waar wacht je op? Deze pittige pastinaaksoep met honing en mosterd is een must tijdens je detox kuur.
  • Pompoen. Rijk aan vitamine A, goed voor je ogen dus. Verder rijk vitamine C en vezels wat zorgt voor een optimale spijsvertering. Probeer een deze verwarmende soep of pittige quinoa met wortel, pompoen en tahinsaus.
  • Veldsla bevat naast ijzer, calcium en vitamine C ook foliumzuur en vezels. Voor zwangere vrouwen een absolute aanrader dus! Bevat verder een hoge dosis omega-3. Het is dus niet noodzakelijk dit uitsluitend in vette vis of voedingssupplementen te zoeken. Deze detox salade bevat veldsla en wat dacht je van deze pesto of dit pastagerecht!

Andere voedende seizoensgroenten van november: andijvie, veldkers, ijsbergsla, kropsla, raapstelen, snijbiet, spinazie, winterpostelein, knolselderij, winterpeen, schorseneren, prei, bloemkool, koolraap, rode kool, spitskool, spruitjes en bleekselderij.

Bron: zaaikalender.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *