Shea butter natuurlijke huidverzorging

shea butter natuurlijke huidverzorging zonder chemische toevoegingen . Ideaal voor tijdens een detox kuur of als je geen chemicaliën op je huid wilt smeren. ideaal als gezichtscrème of natuurlijk bodylotion.

Shea butter natuurlijke huidverzorging voor huid en haar! Butter klinkt als boter. En ja dat is het ook, een vettige helende boter vol vitaminen A, E en F! Ik zal je eens meer vertellen.

Ook ik word een dagje ouder. De teller staat nu op 38 jaar en al sinds mijn 15e smeer ik gezichtscrème. Eerst voor de jonge huid, nu al jaren tegen rimpels en “voor een jeugdige uitstraling”. Herkenbaar? Nivea, Vichy, Oil of Olaz… alles is wel voorbij gekomen. En ja, ik geloofde in alle marketing kreten. Nu ik al wat jaren met de detox-way-of-living bezig ben, kieper ik steeds meer producten met toevoegingen de deur uit. Gezichtscrèmes waren lange tijd heilig, en nu het tij gekeerd is neem ik je graag mee in een aantal gezonde, echt voedende verzorgingsproducten.  Te beginnen met shea butter, ken je het?

Shea butter natuurlijke huidverzorging

Shea nutter natuurlijke huidverzorging. Een bijzonder helende crème voor tal van huidproblemen zoals jeuk, eczeem, vlekjes, lijntjes en wondjes.Shea butter, of shea boter, wordt gemaakt van de noten uit de shea boom. Deze komt alleen voor in Afrika. De boom staat bekend als de Boom des levens, vanwege de bijzondere eigenschappen. De pitten van de noten worden gestampt en vervolgens met heet water opgeklopt. Bij het afkoelen komt een ivoorkleurige massa vrij, shea butter.  Al eeuwenlang wordt de boter gebruikt ter bescherming en verzorging van de huid.

De meeste zaadoliën kunnen worden verdeeld in twee belangrijke onderdelen. Het ene deel is het verzeepbare deel, dit bevat de meeste hydraterende eigenschappen. Het andere deel is het onverzeepbare deel, dit deel bevat de meeste helende en genezende eigenschappen.

Shea butter heeft een hoog gehalte van deze onverzeepbare delen. Het gehalte aan genezende eigenschappen variëert van 5% tot wel 17%. Ter vergelijking, in de meeste natuurlijke oliën bedragen de genezende eigenschappen maar 1% of minder! Hierdoor kan Shea butter veel huidproblemen  helen zoals jeuk, pigmentvlekken, rimpeltjes, psoriasis, fijne lijntjes, eczeem ( bij mijn vriend is het weg!), kleine wondjes en huidallergiëen. Ook spierpijn, insectenbeten en zonverbranding kunnen verholpen worden met deze bijzondere crème. Deze vakantie heeft het bij mij perfect gewerkt tegen een rode huid van de zon.

Ongeraffineerde ongeparfumeerde shea butter

shea butter natuurlijke verzorging zonder chemische toevoegingen . Ideaal voor tijdens een detox kuur en te gebruiken als alternatief voor Nivea, Oil of Olaz of Vichy. Een natuurlijk manier van verzorging. Prima als gezichtscrème of bodylotion.Mocht je dit wondermiddel willen gebruiken voor gezicht en/ of lichaam? Zorg dan dat je de pure ongeraffineerde biologische variant koopt. Waarom? Nu je wellicht ook klaar bent met alle chemische gezichtscrèmes wil je een zo puur mogelijke crème op je gezicht smeren, immers, wat je op je gezicht smeert, komt in je bloed! Door de onbehandelde shea butter te nemen krijg je de hoogste waarde aan helende eigenschappen zonder chemicaliën en conserveringsmiddelen.

Onbewerkte shea butter is rijk aan vitamines A, E en F en complexe vetzuren zoals allantoïne en kaneelzuur die helpen je huid gezond en mooi te houden en te hydrateren. Let op, de geur kan wat afstotend zijn. Toen ik het potje opendraaide schrok ik even… het heeft een wat nootachtige rokerige geur. Dat is even wennen, maar het vervliegt zodra je het op je huid smeert. Mijn vriend blijft liever een meter bij mij vandaan als ik het opsmeer 😉 gelukkig is af en toe ook de niet geurende variant beschikbaar, uit een ander deel van Afrika: Shea Butter Nilotica! Het is zuinig in gebruik en geeft een matte glow als je het opsmeert. Ik vind dat mooi, maar je kan het overtollige vet met een watje eraf halen.

Na wat zoeken ben ik uitgekomen op de butter van Berivita, daar kan je een shea butter kopen vanaf €7,95. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met deze shea butter natuurlijke huidverzorging! Zelf huidverzorgingsproducten maken? Het boek Detox je huid is dan een absolute aanrader!

Bron: www.naturalheroes.nl, www.sheainstititute.com  Photo credit boom: CGIAR Climate via Small Kitchen / CC BY-NC-SA 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *