Simpel smoothie recept met avocado, spinazie en dille

Simpel smoothie recept? Probeer deze groene detox smoothie met avocado dille komkommer rode appel en spinazie eens!

Een gezonde leefstijl hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als dat een van je doelen is, kunnen discipline en inspiratie je een goed eind op weg helpen! En laat dat nou net eens lastig zijn soms, voor mij 😉 De moeilijkste momenten zijn als ik terug kom na een drukke werkdag, als de koelkast leeg is, mijn vriend en ik geen zin hebben om te koken en mijn bonuskindje pannenkoeken wil. Herken je dat? Blijf dan maar eens vasthoudend 😉 Als ik dan gedisciplineerd blijf en wat lekkere makkelijke recepten achter de hand heb, smullen ze voor 10. Gister nog met courgetti met pesto en geitenkaas. Vandaag met dit simpele groene smoothie recept met avocado, spinazie, dille, appel en komkommer!

Dille in een smoothie recept? Heerlijk fris met bijvoorbeeld appel, avocado spinazie en komkommer!Dille, verse dille, heerlijk! Dille komt van origine uit de Mediteraan en “dill” betekent kalmerend omdat het een kalmerende werking heeft op je buik.

Dille is rijk aan vitamine A, goed voor huid en ogen. Als je thee trekt van dille en drinkt voor je gaat slapen, slaap je als een roosje. Ook kan het winderigheid tegengaan. En als je last hebt van menstruatieklachten kan dille de klachten verzachten.

Dille is heerlijk in detox water, in dille mayonaise (recept) of bij viskoekjes (recept).

Ingrediënten simpel smoothie recept met avocado, spinazie en dille voor 2 à 3 glazen

  • 2 grote glazen gezuiverd water
  • Vruchtvlees van 1 avocado
  • 3 takjes dille
  • Halve biologische komkommer met schil
  • 2 grote handen biologische spinazie
  • 1 biologische rode appel met schil
  • Blender

Hoe maak je dit simpele smoothie recept?

Detox groene smoothie recept? Probeer deze lekkere smoothie met dille appel komkommer avocado en spinazie eens!Spoel de ingrediënten af onder de kraan. Snijd de appel en komkommer in grote stukken. Bij beiden mag de schil er om blijven! Daar zitten namelijk de meeste voedingsstoffen in. Het klokhuis hoeft niet mee in de blender. Stop alle ingrediënten in de blender en gaan met die banaan. (Een snelle blender is wel handig, meer info daarover in dit blog). Deze groene detox smoothie is ideaal als snel ontbijt, wij hebben deze gedronken als makkelijke lunch. Neem een smoothie liever niet als tussendoortje, het is namelijk enorm vullend doordat de vezels bewaard blijven en je eigenlijk heel veel “eet”. Neem daarom kleine slokjes en probeer de smoothie te kauwen. Daardoor vermengt de smoothie met je speeksel, wat het makkelijker te verteren maakt. En, hoe heeft het gesmaakt?

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden in een detox kuur en je lijf een gezonde reset geven? Neem via dit formulier contact op en ik zal je bellen voor meer info!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *