Skinny glutenvrije detox pizza van kokosmeel. Een echte healthy pizza want deze is graanvrij, lactosevrij, suikervrij en gistvrij! In dertigĀ minuutjes op tafel… aanvallen!
Waarom pastĀ glutenvrij kokosmeel in een detox kuur? Sommige mensen kunnen glutenĀ niet goed verdragen, zonder dat zij dat weten. Klachten zijn bijvoorbeeld buikpijn, opgezette buik en buikkrampen. In een detox kuur ga je zelfĀ ervaren hoe het is zĆ³nder gluten en je ervaartĀ of je je beter gaat voelen.Ā Kokosmeel is een gezondeĀ vervanger van meel of bloem zoals we dat “normaal” kennen. Kokosmeel isĀ rijk aan vezels ( 61%)Ā wat een goede stoelgang bevordert, eiwitten en gezonde vetten en is vrij van tarwe en andere granen. Kokosmeel isĀ gedroogd en gemalenĀ kokosvlees.
Misschien denk je dat het smaakt naar kokos en sla je dit recept daarom over? HO, STOP! Niet doen, je proeft er namelijk niets van in deze detox pizza! Apart hĆØ, probeer het maar eens.Ā Tot slot heeft het een lage glycemische index waardoorĀ de bloedsuikerspiegel traag stijgt.
IngrediĆ«nten skinny glutenvrije detox pizza van kokosmeel voor 2 personen ( 2 pizza’s)
Bodem voor 2 pizza’s
- 4 eieren
- 35 gram kokosmeel
- snuf Himalaya zout
- kleine geperste knoflookteen
- tl gedroogde oregano
- 60 gram ongezoete amandelmelk zonder rommel
- 35 gram geraspte Pecorino kaas
- bakpapier en oven
Beleg voor 2 pizza’s
- 40 gram zachte geitenkaas
- 30 gram geraspte Pecorino kaas
- 8 – 12 gekleurde cherry tomaten door midden gesneden
- 15 gram verse basilicum stengels en blaadjes
- 8 el olijfolie
- Himalaya zout
- kleine teen knoflook geperst
- keukenmachine
BereidenĀ skinny glutenvrije detox pizza van kokosmeel
Verwarm de oven op 200 graden. Kluts de ingrediĆ«nten van de bodem goed door elkaar. Pak het rooster van de oven, leg daar een vel bakpapier op en smeer het pizza deeg op het bakpapier. Je kan er voor kiezen 2 kleine aparte pizza’s te maken of Ć©Ć©n hele grote. Zorg dat je een dunne bodem maakt. De eerst keer dat ik de pizza maakte was deze te dik… niet zo lekker. Maak de bodem zo’n 2 mm dik. Stop de pizzabodem 15 minuten in de oven tot hij licht bruin ziet.
Maak de basilicum olie door de basilicum, olijfolie, zout en knoflook te mixen in een keukenmachine. Haal de bodemĀ uit de oven en besmeer deze met de zachte geitenkaas. Druppel er vervolgens wat basilicum olie overheen. Strooi de geraspte Pecorino er overheen en maak af met de cherry tomaatjes, zoveel je lekker vindt. Druppel de resterende olie er over en zet even terug in de oven voor zo’n 10 minuten tot de kaas is gesmolten. Geniet lekker van je skinny glutenvrije detox pizza van kokosmeel! Dol op pizza en wil je eens een andere proberen? Deze healthy pizza gemaakt van courgette is ook top!