Sla sandwich met zalm en tzatziki

Sla sandwich met zalm en tzatziki. Frisse detox lunch en zo makkelijk klaar te maken. Ideaal als broodvervanger! Meer informatie over detox kuren? Detoxcoach Nico van Rossum helpt je graag op weg.

Quick ‘nd healthy. Geen moeilijk gedoe in de keuken. Houd je ook van simpele detox gerechten met zalm die hup op tafel staan? Dan is deze sla sandwich met zalm en tzatziki een ideaal detox recept, zeker als je vervanging zoekt voor je boterham. Deze detox lunch tip komt het uit Het Tempel Kookboek, een inspirerend kookboek voor tijdens je detox kuur of gezonde leefstijl.

Makkelijk detox lunch recept uit het Tempelkookboek. Sla sandwich met zalm en tzatziki, eigengemaakte tzatziki, heerlijk!Romeinse sla, bindsla,  is super gezond. In 94 gram zit al meer dan jouw dagelijkse dosis vitamine A. Vitamine A is goed voor je huid, ogen en je weerstand.

Ook rijk aan vitamine K, noodzakelijk voor een goede bloedstolling. Door de vele anti-oxidanten houdt het de bloedvaten soepel, belangrijk met verhoogd cholesterol!

Ik vind deze sla specifiek heel lekker omdat er een stevige bite aan zit. “Gewone ” sla vind ik vaak zo flauw, ik wil wel wat te knagen hebben 😉

Ingrediënten sla sandwich met zalm en tzatziki voor 2 personen

Voor de sandwich:

Voor de tzatziki:

  • 250 ml geitenyoghurt
  • halve komkommer geraspt
  • handje bieslook geknipt in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 2 eetlepels verse dille geknipt
  • verse zwarte peper en Himalaya zout

Bereiden sla sandwich met zalm en tzatziki

Voor de tzatziki meng je alle ingrediënten in een kom en voeg naar smaak zwarte peper en Himalaya zout toe. Dit is de makkelijke variant en al zo ontzettend smaakvol.

Sla sandwich et zalm en tzatziki. Makkelijk detox recept voor een overheerlijke lunch. Meer weten over een detox kuur? Detoxcoach Nico van Rossum helpt je graag op weg!Wil je stevige, echte, tzatziki, leg dan een zeef op een pan en leg daar een theedoek in. Giet het mengsel erin en laat een nacht in de koelkast staan met een deksel er op. De volgende nacht schep je de klare tzatziki uit de theedoek. Heerlijk als dipsaus!

Voor de sla sandwich leg je een blad Baby Romaine op een bord, schep daar flink wat tzatziki in, leg er een plak gerookte zalm op en garneer met wat tomaatjes en kiemen. Maak af met wat zout en peper naar smaak en klaar is je sla bootje, net een belegd broodje toch? 😉

Hoe heeft deze sla sandwich met zalm en tzatziki gesmaakt? Laat je een berichte achter?

Photo credit sla: roseannadana: Thank you for 3 million views via Interior Design / CC BY-ND

Zo simpel kan dus lekker en gezond eten zonder suikers en toevoegingen zijn! Ik wijs je graag de weg in de supermarkt of vertel je met alle plezier meer over de effecten van een detox kuur!

One thought on “Sla sandwich met zalm en tzatziki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *