Spinazie boekweitpannenkoeken met zalm
Bij pannenkoeken denk ik aan een verwennerij na een lange boswandeling, kinderfeestjes of een makkelijke lunch. Sinds ik ben overgestapt naar zoveel mogelijk Detox voeding, probeer ik onder andere granen en suikers te vermijden. Geen pannekoeken dus?!Ā Ik wilĀ lekker en bewust eten, maar niet mijzelf alles ontzeggen! Op zoek dus naar glutenvrije bloem- en meelvervangers en wat een keuze kwam ik tegen. Teffmeel, boekweitmeel, maĆÆsmeel, rijstemeel, kokosmeel.Ā Niet alleen bij de natuurwinkel zijn deze vervangers te vinden, tegenwoordig heeftĀ bijvoorbeeld de Jumbo ook enige keuze.

Vandaag deel ik een recept met boekweitmeel. Het meel wordt gemaakt van fruitzaad, niet van granen,Ā en smaakt wat nootachtig . Boekweitmeel is glutenvrij en valt daarom niet zwaar op de maag. Het zit boordevol goede eigenschappen: boekweit bevat mangaan, magnesium, fosfor, ijzer, zink, koper en vitaminen B. Boekweitmeel is een prima vervanger voor bloem en meel en ideaal om pannenkoekjes mee te maken. De variatie is eindeloos, net als met “gewone”pannenkoeken. Spinazie boekweitpannenkoeken met zalm is een heerlijke Ć©n makkelijke lunch, maar kan ook prima alsĀ lichte hoofdmaaltijd gegeten worden.
Ingrediƫnten Spinazie boekweitpannenkoeken met zalm voor 2 personen ( 4 pannenkoeken)
- 100 gram boekweitmeel
- 2 eieren
- 300Ā ml geitenmelk
- 5 eetlepels kokosolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode ui fijn gesneden
- 150 gram verse spinazie
- 200 gram biologische zalm in kleine stukjes gesneden
- 15 gram verse dille in stukjes geknipt
- 4 eetlepels geiten crĆØme fraiche of biologische geitenyoghurt
- snufje Himalaya zout
- staafmixer of keukenmachine
Bereiden Spinazie boekweitpannenkoeken met zalm
Kluts het boekweitmeel, de eieren, de melk en wat zout in een grote kom tot het Ć©Ć©n geheel vormt. Laat het beslag even rusten.
Fruit de ui en de knoflook in een eetlepel kokosolie tot de uien glazig zien. Voeg de spinazie toe en schep het geheel kort om tot de spinazie iets zachter wordt. Meng dit in de kom met het al gemaakte beslag en pureer het met de staafmixer of keukenmachine tot er een groene brei ontstaat.
Verhit een eetlepel kokosolie in een grote koekenpan en bak op matig vuur een dunne pannenkoek. Heb geduld! Wil je te snel klaar zijn omdat je te grote trek hebt, dan breekt de pannenkoek š Laat de boekweitpannenkoek langzaam hard worden zodat je hem kan omdraaien. Bak 4 pannenkoeken.
Beleg de pannenkoeken met de zalmsnippers en dille. Vouw de pannenkoeken dubbel als een taco en serveer een flinke klodder crĆØme fraiche on the site. Ik was verbaasd ( en mijn vriend ook :-)) over de waanzinnig lekkere smaak van deze spinazie-boekweitpannenkoeken met zalm.
Weer eens wat anders dan een zalmfiletje met spinazie Ć” la bloep! Enjoy, ik ben benieuwd hoe dit detoxrecept je heeft gesmaakt.
Als deze spinazie boekweitpannenkoeken met zalm zĆ³ lekker zijn, wat past er dan allemaal nog meer in een detox kuur?Als detoxcoach en boodschappencoach help ik je graag verder in een gezonde leefstijl, bij afvallen of bewust boodschappen doen.Ā Klik hierĀ voor meer info!
Ziet er heerlijk uit!