Supersalades – David Bez- kookboek recensie

Ik was een luie keukenprinses. Een hele luie. Toen ik voor het eerst begon aan de 28 dagen detox kuur wist ik echt niet hoe ik creatief in de keuken kon worden “met zo weinig keuze aan ingrediënten”. Salades waren toen mijn beste vriend. Nu weet ik beter. Door internet, experimenteren en vooral kookboeken vind ik koken nu een waar plezier! Salades blijf ik een zwak voor houden. En de inspiratie, die komt nu uit Supersalades van David Bez. Een kookboek met 250 gezonde en snelle salades die in een handomdraai klaar zijn!

Supersalades – David Bez

Detox boekrecensie: Supersalades van David Bez. 500 recepten voor in een detox kuur, geschikt voor vegetarische of veganistische recepten.David Bez begint zijn inleiding met “ik ben geen kok. Ik ben grafisch ontwerper en foodie en groeide op in Milaan”. Ok, vertel verder! “Dit is geen kookboek, ik geef saladecombinaties die ik heb bereid en gegeten. “ En dat is precies wat het is! David werkt met zoveel mogelijk biologische, fairtrade-, duurzame en streekproducten zonder toevoegingen en chemische stoffen. Reden daarvoor is dat hij zich fit wil voelen na een maaltijd, papa is, én besluit hij “als we allemaal ons voedingspatroon veranderen creëren we een betere wereld”. Ok, kom maar door met de recepten.

Indeling Supersalades van David Bez

Kookboek review: David Bez met Supersalades. 500 recepten voor gezonde lunch, snelle maaltijdsalades of meeneem salades voor tijdens je detox kuur.Super Salades is een dik boek, ingedeeld in recepten per seizoen, met mooie foto’s die er realistisch uitzien. Recept is trouwens een groot woord, er wordt immers niet gekookt! Per bladzijde staat een foto van de salade met de simpele en overzichtelijke ingrediëntenlijst. Deze ingrediënten bestaan standaard uit een Basis, Groente of Fruit, Eiwitten, Toppings, Verse kruiden en Dressing met specerijen. Per onderdeel legt hij aan het begin van het boek uit wat hij er mee bedoelt en bij dressings geeft hij tal van heerlijke dressings onderverdeeld in vinaigrettes, pesto’s en romige dressings.

Bereiden en keuzes? David Bez maakt het eenvouding en geeft een overvloed aan keuzes!

Boek recensie Supersalades van David Bez. Aanrader voor in je detox kuur. Snelle makkelijke salades, geschikt voor afvallen, dieet, detox kuur, paleo of veganisten.Heb je de ingrediënten verzameld, hop, gooi deze in een kom, dressing erover en klaar. Heerlijk die eenvoud. Tot slot geeft hij per salade aan welk alternatief je kunt maken. De ene keer een tip voor de raw foodies onder ons, de andere keer voor veganisten of vegetariërs. Zo heb je eigenlijk geen 250 maar 500 salades tot je beschikking!

Een favoriet, die heb ik nog niet gevonden want als salade lover ben ik van bijna elke salade fan. Wel zal ik een paar recepten van David Bez delen, zie hier en hier!

Supersalades geeft genoeg inspiratie voor de snelle gezonde hap tussen werk en sport, voor een heerlijke gezonde lunch of als bijgerecht. Bijna alle recepten zijn detoxproof van David Bez!

Het kookboek van David Bez Supersalades kost €22.50 en bestel je hier.

Het is best een klus om tijdens een detox kuur op gang te blijven. Wat mag wel, wat niet. Heb jij een stok achter de deur nodig, of wil je geholpen worden in de opstart met bijvoorbeeld een supermarktsafari? Als detoxcoach help ik je graag op weg! Klik hier voor een gratis gesprek om te bespreken of detox bij  jouw wensen past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *