Thaise garnalen in kokoscurry – zonder pakjes, zakjes of toegevoegde suiker!
Als het zomerse weer langzaam achter je komt te liggen, de dagen korter worden en de herfst zijn intrede doet, krijg ik vaak behoefte aan wat warmere voeding. Net iets meer kruiden, iets pittiger of maaltijden die net wat zwaarder vallen om me vervolgens voor de open haard te vleien met een glas rode wijn, of in de detox periode een kopje kruidige thee. Met dit recept maak je zélf je hartverwarmende curry, zonder pakjes of zakjes met onbekende toevoegingen zoals vaak het geval in de Oosterse keuken. Veel plezier met dit makkelijke detox recept. De Thaise garnalen in kokoscurry past in een detox kuur of in een bewuste leefstijl.
Ingrediënten Thaise garnalen in kokoscurry voor 2 personen:
- 400 gram grote, schoongemaakte cocktailgarnalen (Let op de ingrediënten! In diepvries garnalen zitten vaak e-nummers)
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 rode uien in ringen
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 theelepel verse gember fijn gesneden
- 1 rode peper in ringen gesneden mét zaden
- halve theelepel verkruimelde garnalenpasta/ trassi
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel korianderpoeder/ ketoembar
- 1 theelepel citroengraspoeder/ sereh
- 250 ml kokosmelk ( let op de ingrediënten! Koop een pakje zonder extra toevoegingen)
- 1 eetlepel limoensap
- 150 gram ronde zilvervlies rijst
Bereiden Thaise garnalen in kokoscurry
Kook de ronde zilvervliesrijst volgens de verpakking. Smelt de kokosolie in de koekenpan, voeg de uien, knoflook, rode peperringen en trassi toe op laag vuur. Roer om gedurende 4 minuten. Voeg vervolgens de verse gember en de kerrie-, koriander- en citroengraspoeder toe. Bak dit ook op laag vuur een paar minuten mee en giet de kokosmelk in de koekenpan. Goed doorscheppen en voeg de garnalen aan het geheel toe. Verwarm het gerecht voor maximaal 5 minuten en giet op het laatst het limoensap erbij.
Even proeven! Voeg naar smaak wat zout toe, of als je wenst wat kerriepoeder of gember. Net wat jij vindt dat nodig is om het om smaak te brengen. ( Het gerecht vond ik spicy genoeg, van mijn vriend mocht er nog een extra peper door ;))
Serveer de Thaise garnalen in kokoscurry met een beetje rijst, en klaar is je heerlijke zelfgemaakte curry maaltijd. Ik vind een frisse komkommersalade naast het pittige gerecht een heerlijke toevoeging.
Ook gek van de Thaise keuken? Probeer deze Thaise kokos gember wortelsoep eens. Ik ben niet snel onder de indruk, deze is geweldig!
Hmmm deze blijft mijn favoriet!
Dit kan ik elke dag wel eten!
Hoi Tessa, dank voor je reactie! Ik snap je enthousiasme, deze is zo smullen! Groetjes, Nico