Thaise groene curry met garnalen, een makkelijk recept voor een snelle oosterse hap. Ben je wel eens in Thailand geweest? Vele malen heb ik daar rondgereisd en heb ik genoten van het geurige, kleurige en smakelijke eten. Pad Thai, curry’s en pittige soepen, ik droom nu al weer weg. Ā Ik heb al eerder een Thaise curry geplaatst op de site en een verrukkelijke Thaise gember kokosĀ soep. Ā Nu is het tijd voor een Thai Green CurryĀ met garnalen!
Onderstaand gerecht kwam ik tegen op de site van Jonnie Boer, Original Spices. Deze kruidensamenstellingen zijn zonder toegevoegd zout en (verborgen) e-nummers zoals Vetsin. Toen ik de supermarkt safari deed, ontdekte ik dat producten van de oosterse schappen vol zaten met vage ingrediĆ«nten. Een no go dus inĀ een detox kuur. Met het samenvoegen van kruiden kom je zelf een eind, maar deze potjes van Jonnie bevatten kant en klare mengsels zoals El Andalus, Caribbean Spice (recept) en Lemon Pepper. In deze variant zit:Ā 26% citroengras, korianderzaad, knoflook, komijnzaad, paprika, chilieszaad, cayennepeper, ui, 4% laoswortel, peterselie, groene peper, korianderblad, kurkuma. Je bent een held als je dat zelf voor elkaar krijgt šĀ Ik ben van de makkelijke keuken, ideaal dus!
Ingrediƫnten Thaise groene curry met garnalen voor 2 personen
- volkoren, ongeslepenĀ Basmati rijst
- 400 ml biologische kokosmelk zonder toevoegingen, liefstĀ BPA vrij
- 10 reuze biologische garnalen zonder toegevoegde suiker, e-nummers en zout
- 1 knoflook geperst
- 1 rode peper in ringen
- 1 sjalot in kleine stukjes
- 100 gram schoongemaakte peulen
- 2 bosuien in ringen
- 5 scheppen Thai Green Curry van Original Spices
- snuf Keltisch zeezout
Bereiden Thaise groene curry met garnalen
Kook de rijst volgens de verpakking. Fruit de sjalotĀ met de knoflook en peper in de pan, voeg daar de garnalen aan toe. Goed roeren, en voeg de peulen er aan toe. Roerbak even kort en giet de kokosmelk er bij met de vijf eetlepels kruiden en een snuf zout. Laat 8 minuten doorkoken, en schep op het laatst de bosuitjes er door voor 2 minuten. Even proeven, heeft het nog extra kruidenĀ nodig? Klaar is de oosterse saus! Serveer de geurige basmati rijst met de Thaise groene curry met garnalen apart of samen in een kom. Hoe makkelijk kan een stukje Thailand op je bord zijn? Eetze! Laat je hier onder wetenĀ hoe het heeft gesmaakt?
Hoe vind je nou meuk vrije voeding in de supermarkt? Ik neem je graag mee op een safari door de schappen!Ā
Foto kruiden:Ā sara marloweĀ viaĀ Foter.comĀ /Ā CC BY
Gemaakt en met veel smaakgenot opgegeten.
Echt een aanrader. Pas wel op met de pepertjes..;-
Vraagje: 5 scheppen Thai green curry. Wat voor scheppen? Theelepels? Eetlepels? Soeplepels? Dat laatste lijkt me sterk, maar ik heb het nog nooit gebruikt dus ik heb geen idee hoeveel je nodig hebt…
Hoi Maaike,
Dank voor je vraag!
Het zijn eetlepels. Klinkt veel hĆØ, maar het klopt echt. Ik heb het in de tekst onder de ingrediĆ«ntenlijst geschreven. Heel veel kookplezier en eetze!
Gezonde groeten, Nico
Klinkt lekker, ga het vd week maken :-).
Hoi Bernadette, Ik ben reuze benieuwd hoe het je smaakt š Veel plezier met koken! Groetjes Nico