Tips om zelf sap of smoothies te maken

Tips voor smoothies in je detox kuur? Zo maak je gezonde en makkelijke smoothies om af te vallen.

De media is, wat ik meekrijg, niet meer te houden over verborgen suikers. Daar ben ik blij om: weet jij immers wat je eet of drinkt en wat het effect is? Tijdens de supermarktsafari’s met cliënten blijkt elke keer dat er nog zoveel nieuws te leren valt over etiketten lezen! Daarom ben ik voorstander van het maken van je eigen detox water, detox sap of detox smoothie. Zónder dat je een stoot fruitsuikers of pesticiden naar binnen krijgt! Hier tips om zelf sap of smoothies te maken.

Suikerpieken uit vruchtendrankjes

TIPS OM ZELF SAP OF SMOOTHIES TE MAKEN. Voor detox kuur of bij afvallen.Wanneer je sap uit een vrucht haalt, haal je de vezels weg. Vezels zorgen juist voor een constante, langzame afgifte van energie. Door het weghalen van dat natuurlijke jasje, krijgt je lijf direct de sap, met voedingsstoffen en fruitsuikers, binnen.  Of dit nou vers geperst sinaasappelsap is of biologische appelsap uit de Betuwe. Deze fruitsuikers staan gelijk aan tafelsuikers. Je lijf verwerkt dit sap razendsnel, waardoor alle suikers zorgen voor een insulinepiek, de stijging van je bloedsuikerspiegel. Dit geeft een snelle energiekick, maar al snel volgt de dip waardoor je weer zin hebt in deze lege suikers. Het teveel aan suikers wordt opgeslagen als vet in je lijf. Dus of je nu cola drinkt met toegevoegde (nep) suikers  of een glaasje Appelsientje, de reactie in je lijf is gelijk. Dit even in een notendop… Wil je meer weten,  stuur me een mail of laat een reactie achter.

Tips om zelf sap of smoothies te maken

Hoe kan je nu zorgen dat je suikerpieken vermijdt en ook voedingsstoffen binnen krijgt. Stop allereerst met het kopen van sappen uit de supermarkt. Er zijn tegenwoordig meer dan 100 namen voor verborgen suikers! Van siroop tot concentraat tot maltodextrine. Waarom maak je niet je eigen drankjes? Gebruik daarvoor deze tips om zelf detoxsap of smoothies te maken:

  • Tips om zelf sap of smoothies te maken tijdens je detox kuur. Makkelijk thuis met tal va detox recepten via i love detox!Kies voor je sap of smoothie een verhouding van 65% groenten en maximaal 35% fruit! De hoeveelheid groenten zorgt ervoor dat je geen suikerpiek krijgt en na een half uur weer zin in zoet hebt. Kijk ook uit met bieten, zij zijn ook een suikerbommetje.
  • Als je smoothies maakt blijven de vezels in takt wat zorgt voor een langzame afgifte van energie. Drink de smoothie met kleine slokjes, je lijf kan zoveel voeding niet in één keer verwerken, geef het de tijd!
  • Als je sap maakt haal je de vezels uit de groenten of fruit zoals ik beschreef. Heerlijk alle zoete dranken, maar wil je afvallen kies dan voor groen sap met veel groenten!
  • Gebruik zoveel mogelijk onbespoten biologische producten. Deze bevatten meer voedingstoffen vanwege de goede grond. De kern van de biologische landbouw en voeding is dat de voedselproductie wordt gebaseerd op ecologische draagkracht van de directe omgeving, zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen en met respect voor dier en natuur.
  • Tips om zelf sap te maken in een detox kuur? Deze adviezen helpen je op weg in jouw detox kuurLaat de groente en fruit niet te lang liggen. Al bij het oogsten verliest de groente of fruit voedingswaarde.
  • Was de groente of het fruit af. Al is het van biologische oorsprong, ook op deze groente en fruit zitten bacteriën en grond. De schil van citrusvruchten zitten vol pesticiden!
  • Droog de groente en fruit af voordat je het in je sapmachine doet. Natte voedingsmiddelen zijn moeilijker te verwerken door de machine.
  • Drink sap of smoothie met een rietje (check deze van RVS). Vezels in de smoothie kunnen je glazuur aantasten, evenals de zuren van citroen in detox sap.
  • Fruit en groente hoef je niet te schillen als je sap maakt in een sapcentrifuge of slowjuicer. In de schil zitten juist veel voedingsstoffen! Appels met steel en zaadjes kunnen prima verwerkt worden door deze machines. Sinaasappel, grapefruit, citroen of limoen echter zou ik wel schillen, laat de witte velletjes er wel aan. Deze zijn een bron van vitamine C. De grote pitten van bijvoorbeeld perzik, avocado of pruim kan je wel verwijderen.
  • Wil je het verschil tot slot weten van een slowjuicer, sapcentrifuge of blender? Lees dat deze blog.

Klaar om aan de slag te gaan met deze tips om zelf sap of smoothies te maken? Probeer eens deze groene sap met venkel of deze groene smoothie met paksoi eens! Genieten! Wil je ook weten hoe je het beste detox water kan maken, mét 10 recepten? Lees hier meer!

Detox sappen, detox water of detox smoothies zijn belangrijke elementen in een detox kuur.  Ter vervanging van maaltijden of als fris tussendoortje. Wil jij een op maat gemaakte kuur of advies over je eetpatroon? Van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *