Tomatensalade met basilicum kappertjes en rode ui

Detox Recept voor een pittige tomatensalade met basilicum, kappertjes en rode ui. Detox salade van I Love Detox

Tomatensalade met basilicum, kappertjes en rode ui, klinkt als een simpel detox gerecht toch? En dat is het ook, makkelijk klaar te maken voor in je detox kuur of bij een barbecue.  De smaak is explosief door de pittige dressing met uit en azijn, en tijdens een detox kuur kan dat een heel welkome afwisseling zijn!

Al jaren verzamel ik recepten uit tijdschiften: Allerhande, ELLE eten, Happinez, Delicious. Zo heb ik een hele map met allemaal detox recepten met daarbij mijn toevoegingen, opmerkingen en cijfers 😉 . Deze makkelijke, snel klaar te maken maar zeer pittige salade kwam ik laatst tegen in mijn grote detox receptenboek. Uit welk tijdschrijft? Geen idee, maar deze moet je een keer geproefd hebben. Deze tomatensalade met kappertjes en rode ui past heerlijk bij vis of vlees van de barbecue of Big Green Egg. Mocht je dus ook een keertje geen idee hebben wat te koken in je detox kuur? Pak je kooktijdschriften of kookboeken er bij en je vindt vast allerlei inspiratie!

Ingrediënten tomatensalade met basilicum, kappertjes en rode ui voor 4 personen

  • Detoxsalade tomatensalade met kappertjes en rode ui. Detox recept van detoxcoach van I Love Detox.1 rode ui in dunne ringen
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • Himalaya zout en vers gemalen zwarte peper
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 150 gram gele kerstomaten
  • 2 trostomaten
  • 150 gram rode kerstomaten
  • 150 gram tastytom tomaten
  • 1 bos basilicum, gescheurde blaadjes
  • 2 eetlepels kappertjes uitgelekt

Bereiden tomatensalade met basilicum, kappertjes en rode ui

Detox Recept voor een pittige detoxsalade: tomatensalade met kappertjes, basilicum en rode ui. Ideaal voor in een detox kuur, barbecue, bij afvallen of dieetMaak de dressing: leg de uiringen in een kom en voeg de azijn toe. Laat de uien in ieder geval 15 minuten in de azijn marineren. Voeg daarna zout en peper toe en roer de olie erdoor.

Snijd de tomaten in plakjes of doormidden, net hoe grof jij lekker vindt. Schep de tomatensalade en de dressing door elkaar en snipper de basilicumblaadjes en kappertjes er overheen. Serveer de tomatensalade met kappertjes en rode ui op kamertemperatuur.

Lekker fris, zuur en ontzettend lekker! Eetze, waar heb jij het mee gecombineerd?

Waarom de kleur rood van de tomaten gezond is en preventief kan werken tegen kanker? Lees hier het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *