Uit eten tijdens je detox kuur? 5 Tips en trucs!

Uit eten tijdens een detox kuur tips!

Eindelijk, je bent gestart met een detox kuur. Waarschijnlijk heb je je goed voorbereid. Dus je timing klopt, je “me-time” is ingepland, je doel is helder. En nu blijkt dat je nét tijdens je detox kuur dat ene etentje hebt met je familie. Of een lunch buiten de deur met collega’s. Of net die ene vriendin die je lang niet hebt gezien geeft een etentje. Hoe ga je daar mee om en hoe maak je er tijdens je detox kuur wél een gezellig uitje van? Bij deze: 5 tips om lekker buiten de deur te eten tijdens je 30 dagen kuur!

1. Wat eet je tijdens je kuur?

Wat eet je in een restaurant tijdens een detox kuur? Wat zijn de tips? Lees hier je tips vooruit eten tijdens detox kuur, dieet of afvallenVaak is het idee dat je ” niets ” mag eten tijdens een detox kuur. Lieve detoxer, ik hoop dat je inmiddels beter weet 😉 Maar detox is geen hel: het is lekker, voedzaam eten! En de zin “wat mag je niet eten” klinkt erg streng. Daarom zou ik eerder zeggen: wat wil je wél eten tijdens een etentje 🙂

Waarschijnlijk zul je verbaasd staan wat er allemaal voor lekkers te eten is buiten de deur. Bijvoorbeeld: fruit, (zee) groente, zuivelvervangers, bruine-/ wilde- of zilvervliesrijst, vis, noten/ zaden, olijven, geiten- en schapenkaas, glutenvrije granen, eieren, pastavervangers, bonen/ linzen, aardappels in schil, verse en gedroogde kruiden.

2. Uit eten? Kies een geschikt restaurant!

Heb jij een stem in het bepalen van het restaurant? Als het kan, trek deze keuze naar je toe! Het is zo fijn om te bepalen waar je buiten de deur eten tijdens de kuur. Dat scheelt verleidingen, lastig keuzes en zelfmedelijden. Dus ga liever niet voor Mexicaans, Chinees, Indiaas in verband met smaak-toevoegers, witte rijst en sausjes. Kies voor een a la carte restaurant, Mediterraans restaurant ( bijvoorbeeld de Griek), visrestaurant, een vegetarisch restaurant of een plek met voldoende biologische pure producten. The Fork is natuurlijk een redder in nood, zo selecteer je makkelijk restaurants. De belangrijkste tip: check de menukaart van te voren en bel zo nodig het restaurant vooraf op. Vertel over je wensen en vraag wat ze voor je kunnen betekenen.

3. Wat bestel je wel?

Uit eten tijdens een detox kuur, afvallen of dieet? Hierbij 5 tips!Salades en vis zijn de beste keuze als je uit eten gaat. Tip: vraag zonder saus!  Vaak worden salades geserveerd met dressing. Dus vraag zonder dressing. Ook croutons en vlees zijn niet passend. Soms blijft er een hele zielige salade over 😉 die pech kan je hebben, het is aan de chef er iets lekkers van te maken. Moussaka, top keuze mits met geitenkaas. Aardappeltjes in de schil zijn ook prima en omelet of uitsmijter: geen probleem mits zonder brood.

Maaltijden zonder saus kunnen best saai zijn. Misschien kan je thuis prima je eigen saus maken. In een restaurant is dat wat lastig. Vraag daarom of ze goede olijfolie hebben of een schijfje citroen, dat fleurt je gerecht op!

Zorg dat je je goed voorbereid. Van te voren je keuze bepalen (als het kan thuis al) en bestel als eerste. Dan heb je geen verleiding om mee te gaan met je tafelgenoten.

4. Wat bestel je niet? Zeg nee!

Vaak wordt er ongevraagd van alles geserveerd. Wat dacht je van dat mandje brood met smeersels? Of het koekje bij de thee of dat pepermuntje bij je rekening? Zeg nee!

Wat eet je buiten de deur tijdens afvallen dieet of detox kuur? Hier 5 tipsIn je kuur is het belangrijk dat allemaal voor te zijn. Bestel je een kopje thee? Vraag meteen of er een traktatie bij zit en geef aan dat je die niet wilt. Je kan vragen of er een dressing bij de salade zit. Zo ja, vraag dan of je zonder dressing geserveerd kan krijgen.

Waarom frietjes standaard bij je stukje vis? Nee dank je, ook dat mag je bij je bestelling direct doorgeven. Ook bij je vis of vegetarische gerecht, vraag altijd of er sausjes bij zitten. Je kan er van uit gaan dat die suiker, zetmeel en toevoegingen bevatten. Zo is je verleiding weg en kan je echt genieten van je maaltijd!

5. Detox Drinken

Wat eet je in een restaurant tijdens afvallen, dieet of detox kuur? Hier 5 tipsTja, helaas is er niet zo veel keuze in je drankje, of je nu uit eten gaat of thuis. Water, spa en thee zijn de enige opties. Of heb je nog een andere tip voor je mede- detoxers?

Maak water een beetje op smaak met een schijfje citroen of limoen! Kies bij thee uit de cafeïne vrije varianten: kruidenthee of rooibos.

Tip: als je thee bestelt, vraag dan zonder koekje of mini traktatie. Het is geen feestje om die lekkernij op je schoteltje te zien liggen.

Maar de belangrijkste tip als je uit eten gaat: Geniet! Vooral trots zijn op jouw keuze om goed voor je lijf te zorgen. En de gedachte “ik heb dat sateetje verdiend” of “ik heb dat wijntje verdiend” heb je niet nodig. Wees dankbaar dat je andere, bewuste keuzes kunt maken! Dus heel veel plezier met elkaar en ik ben benieuwd hoe je de volgende ochtend wakker wordt 🙂

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

3 thoughts on “Uit eten tijdens je detox kuur? 5 Tips en trucs!

  1. Het combineren van detox en naar het restaurant gaan is bepaald een uitdaging. Vorige week zat ik in Berlijn in een vegan restaurant. Het eten was heerlijk, lekker en volgens mij naadloos in een detox-kuur in te passen. Ze waren echt heel consequent: er werd zelfs geen alcohol geschonken. Maar ze hadden heerlijke gemberthee.

    1. Hoi Natalie, goed he, dat er steeds meer restaurants zijn die naadloos aansluiten bij vegan, vegetarisch en puur. Een genot wat mij betreft. Leuk dat je je ervaring deelt.
      Alle goeds, Nico

  2. Dank je wel voor de tips. Heb ik nu echt nodig. Zit nu in een detox kuur (gaat erg goed!) en we gaan vanavond uit eten met de familie… Leuke website heb je! Groetjes Jolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *