Vegan maaltijdsoep met groene linzen en wortel

Dit vegan recept voor linzensoep met groene linzen, wortel, bleekselderij en kurkuma is een echte gezonde maaltijdsoep.

Deze vullende vegan maaltijdsoep met groene linzen heeft een Arabische twist. Dat komt door de kruiden komijn, paprikapoeder, zwarte peper en kurkuma. Wat mij betreft een heerlijke combinatie met linzen. Bovendien is deze gezonde én veganistische linzensoep verwarmend. Want hij is heerlijk kruidig als je het koud hebt tijdens je detox kuur. Daarnaast behoorlijk vullend en makkelijk! Misschien heb je alle ingrediënten al in huis.

Linzen zijn peulvruchten en zitten boordevol vezels, eiwitten en ijzer. Linzen hebben een lage Glycemische Index. Dus ideaal voor afvallen en een langzame afgifte van energie (langzame koolhydraat). Er zijn zoveel verschillende soorten linzen. Rode, groene, gele, bruine. De rode of oranje worden vaak voor soepen gebruikt. Bijvoorbeeld in deze heerlijke rode linzen soep. Ze hebben een korte kooktijd. De gele zijn wat verfijnder. Deze gebruik je bijvoorbeeld voor Indiase Kitchari. Deze groene hebben langere kooktijd nodig en smaken wat krachtiger en zijn wat steviger. Lekker experimenteren dus!

Groene linzen zijn een perfecte stevige basis voor oosterse gerechten als linzensoep en curry's.

Ingrediënten vegan linzensoep met groene linzen en wortel, 4 kommen

  • Grote soeppan
  • Eetlepel kokosolie
  • 3 knoflooktenen geperst
  • Grote ui in kleine stukjes
  • 2 wortels, ongeveer 100 gram, in ringen gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in ringen gesneden
  • 350 gram groene linzen
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • Halve theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Snuf zwarte peper
  • Eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1600 ml bouillon, ik gebruik deze poeder zonder gist en suikers

Bereiden vegan maaltijdsoep met groene linzen en wortel

Dit vegan recept voor linzensoep met groene linzen, wortel, bleekselderij en kurkuma is een echte gezonde maaltijdsoep.

Eerst zet je de grote soeppan op het vuur met wat kokosolie. Laat smelten en voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Ondertussen spoel je de linzen even af. Wanneer de ui glazig ziet, doe dan de linzen, tomatenpuree en de kruiden erbij. Vervolgens roer je het goed door elkaar, even warm laten worden. Daarna voeg je de 1600 ml bouillon toe. Breng de soep aan de kook, met deksel. Ongeveer 45 minuten. Misschien heeft de soep meer water nodig? Maak de soep liever niet te vloeibaar. Een stevige bite is het lekkerst!

Hoe heeft deze makkelijke linzensoep je gesmaakt? Best vullend he? Misschien heb je zelf wat ingrediënten toegevoegd, ik ben benieuwd. Als de soep is afgekoeld kan je deze invriezen. Tot ongeveer 3 maanden. Eetze!

Het is lente, een perfecte tijd voor een detox kuur. Met deze tips kom je een heel eind. Wil je liever een stok achter de deur? Ik ondersteun je graag! Als je meer wilt weten, mail dan naar nico@ilovedetox.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *