Veganistische salade met venkel broccoli granaatappel en hummus

veganistische salade met venkel broccoli granaatappel en hummus

Veganistische salade met venkel broccoli granaatappel en hummus

Bijzondere smaken in deze veganistische salade met venkel broccoli granaatappel en hummus uit het boek  Supersalades van David Bez. Gezond, snel op tafel en zeker detoxproof! Maar wat is nu veganistisch? Hetzelfde als vegetarisch? Nee, Veganisme is een levenswijze waarbij gestreefd wordt naar het vermijden van het gebruik van dierlijke producten. Dat gaat verder dan alleen voedsel zonder dierlijke producten, ook kleding en andere producten zijn diervrij. Dit recept is dus vrij van dierlijke producten, net als dit recept.

Ingrediënten Veganistische salade met venkel broccoli granaatappel en hummus voor 1 persoon:

  • 50 gram  rucola
  • 50 gram broccoliroosjes ( rauw of kort gestoomd en koud afgespoeld)
  • Halve venkelknol in smalle reepjes
  • Handje granaatappelpitten
  • 2 lente-uien in ringen
  • 1 el sesamzaad
  • Handje munt

Dressing:

  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 tl ciderazijn
  • 1 el hummus, liefst zelfgemaakt
  • Snufje zout en peper
  • Snufje gerookt paprikapoeder ( pimenton) of als je dat niet hebt gewoon paprikapoeder

Bereiden Veganistische salade met venkel broccoli granaatappel en hummus

Voeg de ingrediënten van de salade in een kom. Kluts de ingrediënten van de dressing in een aparte kom. Serveer deze over of naast de veganistische salade met venkel broccoli granaatappel en hummus. Serieuze salade hè? Smaakt het?

Alternatief: maak de veganistische salade vegetarisch door het toevoegen van geschaafde Pecorino.

Probeer bij stevige trek eens zelfgemaakt brood on the site of deze stevige lentesalade van David Bez.

Eet lekker! Ik ben benieuwd naar jouw ervaring, laat je het hieronder weten? Meer recepten? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *