Vegetarische kikkererwten curry met spinazie en tomaat

Recept vegetarische kikkererwten curry madras met spinazie en tomaat. Makkelijk, gezond en snel.

Deze vegetarische kikkererwten curry met Curry Madras kruiden is in 20 minuten klaar. Geen moeilijk gedoe. Gewoon een simpel curry recept met kikkererwten, kokosmelk, spinazie, verse tomaat en een topping van koriander. Daarnaast heerlijk gezond met volkoren basmatirijst of bloemkoolrijst.

Vegan curry met kikkererwten, kokosmelk en spinazie. makkelijk, snel klaar en healthy!

Spinazie is een snelgroeiende, eenjarige bladgroente, die vroeg in het voorjaar te verkrijgen is. Het is een oude groente die voor het eerst in Perzië geteeld werd. Trouwens, het eerste gebruik was als laxeermiddel vanwege het hoge oxaalzuurgehalte. Dus spinazie barst van de goede eigenschappen! Ook vol vitamine A (goed voor huid, ogen en weerstand. Vitamine K (goed voor je bot opbouw) en foliumzuur. Door de antioxidanten zullen gifstoffen sneller uit je lijf afgevoerd worden.

Kortom: eet dus regelmatig spinazie, zie de heerlijke detox recepten!

Ingrediënten vegetarische kikkererwten curry met spinazie, tomaat en koriander 2 personen

  • 150 gram volkoren basmatirijst of bloemkoolrijst
  • Eetlepel ongefilterde geurende kokosolie
  • 4 kleine uitjes of 2 grote, in kleine stukken gesneden
  • 3 knoflooktenen geperst
  • 1,5 eetlepel Curry Madras, ik heb deze gebruikt van Jonnie Boer, Euroma
  • Kwart theelepel chiliflakes
  • 350 gram bio kikkererwten uit een glazen pot, goed afspoelen!
  • 450 gram bio kokosmelk
  • 150 gram babyspinazie
  • 15 cherry tomaatjes in halfjes gesneden
  • Sap van een halve citroen
  • Snuf Himalaya zout
  • Vers geknipte koriander als garnering

Bereiden vegetarische gele kikkererwtencurry Madras

Vegetarische kikkererwten curry met spinazie tomaat koriander kokosmelk en volkoren basmatirijst.

Als eerste start je met het koken van de volkoren basmatirijst. Ondertussen start je met het maken van de vegetarische kikkererwten curry. Pak een hapjespan en smelt de kokosolie. Daarna bak je de knoflook en ui tot deze glazig ziet. Vervolgens voeg je de Curry Madras kruiden toe, met de chiliflakes. Dan goed roeren. Dan voeg je de kokosmelk en kikkererwten toe. En laat dit 10 minuten sudderen op laag vuur. Vervolgens voeg je de verse tomaatjes, citroensap en spinazie toe.

Even omroeren en 5 minuten laten mee sudderen. Proeven, heeft het Himalaya zout nodig? Tot slot opdienen met een flinke dot verse koriander!

Hoe heeft deze Curry Madras je gesmaakt? Heb je tips voor variatie? Wanneer je net als ik curry gek bent kijk hier eens voor andere heerlijk gezonde detox recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *