Je kunt met deze zelfgemaakte veldsla pesto alle kantenĀ op. Wat dacht je van pesto spread voorĀ broodbeleg, dipsaus voor rauwe groenten, pastasaus, pizza basissaus… Ideaal detox recept toch, voor in een detoxkuur of dieet? In een handomdraai heb je deze heerlijk gezonde pesto klaar! Smullen!
Waarom is veldsla zo gezond? Veldsla, ezelsoren, is eigenlijk geen sla, maar hoort tot de Valeriaan familie. Veldsla werd vroeger als onkruid gezien, tegenwoordig kan je het volop verkrijgen. Het smaakt wat nootachtig en kan geoogst worden van april tot december. Waar je bij omega-3 vaak denkt aan noten en vis, denk je misschien niet aan veldsla! 100 gram van deze groente bevat al 12% van de dagelijkse hoeveelheid omega-3. Omega-3 vetzuren remmen ontstekingen en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Ā Alleen postelein bevat meer omega-3. Veldsla bevat 14 maal meer vitamine A dan ijsbergsla. Vitamine A is goed voor huid, groei, weerstand en je ogen. Dus als je de volgende keer een salade maakt, overweeg ook eens veldsla!
Ingrediƫnten veldsla pesto
- 120 gram veldsla
- 80 ml olijfolie
- 2 kleine teentjes knoflook, in stukjes
- 65 gram walnoten
- snuf zeezout
- citroensap van een halve citroen
- 30 gram Pecorino kaas gerapt
- keukenmachine
Bereiden veldsla spread
Tja, hier kan ik kort over zijn. Stop alle ingrediƫnten in de keukenmachine. Draai lang genoeg tot er een brei ontstaat. Ik houd van een wat grovere pesto, dus ik draai vaak niet tot een tƩ gladde saus.
Zoals ik al schreef, deze veldsla pestoĀ kan je voor zoveel gerechten gebruiken! Ik heb het lekker naast een gebakken ei met geitenkaas gegeten ( zie foto). Maar deze saus is ook heerlijk als basis voorbijvoorbeeld een detox pizza. Ik heb het ook gebruikt als broodbeleg op een boekweitcracker, en ook als pastasaus, zie hier het recept. Waar heb jij het voor gebruikt? Ik hoor graag je ervaring.