Veldsla pesto, recept voor bv broodbeleg & pastasaus

Veldsla pesto, zelfgemaakte gezonde spread als broodbeleg, pastasaus of pizzabeleg. Simpel makkelijk te maken recept en erg voedzaam!

Je kunt met deze zelfgemaakte veldsla pesto alle kanten op. Wat dacht je van pesto spread voor broodbeleg, dipsaus voor rauwe groenten, pastasaus, pizza basissaus… Ideaal detox recept toch, voor in een detoxkuur of dieet? In een handomdraai heb je deze heerlijk gezonde pesto klaar! Smullen!

Detox recept: Veldsla pesto gezond voedend suikervrij broodbeleg,pastasaus of pizzasaus. En zo klaar! Deze detox saus past in een detoxkuur, thuis alleen, of met begeleiding van een detoxcoach. Zie I Love Detox voor meer info.Waarom is veldsla zo gezond? Veldsla, ezelsoren, is eigenlijk geen sla, maar hoort tot de Valeriaan familie. Veldsla werd vroeger als onkruid gezien, tegenwoordig kan je het volop verkrijgen. Het smaakt wat nootachtig en kan geoogst worden van april tot december. Waar je bij omega-3 vaak denkt aan noten en vis, denk je misschien niet aan veldsla! 100 gram van deze groente bevat al 12% van de dagelijkse hoeveelheid omega-3. Omega-3 vetzuren remmen ontstekingen en beschermen tegen hart- en vaatziekten.  Alleen postelein bevat meer omega-3. Veldsla bevat 14 maal meer vitamine A dan ijsbergsla. Vitamine A is goed voor huid, groei, weerstand en je ogen. Dus als je de volgende keer een salade maakt, overweeg ook eens veldsla!

Ingrediënten veldsla pesto

  • 120 gram veldsla
  • 80 ml olijfolie
  • 2 kleine teentjes knoflook, in stukjes
  • 65 gram walnoten
  • snuf zeezout
  • citroensap van een halve citroen
  • 30 gram Pecorino kaas gerapt
  • keukenmachine

Bereiden veldsla spread

Veldsla pesto, makkelijk recept en je kan het voor zoveel gezonde pure detox recepten gebruiken! Detox pastasaus, detox pizza, als broodbeleg! Varieer in je detox kuur en vraag naar de mogelijkheden bij je detoxcoach.Tja, hier kan ik kort over zijn. Stop alle ingrediënten in de keukenmachine. Draai lang genoeg tot er een brei ontstaat. Ik houd van een wat grovere pesto, dus ik draai vaak niet tot een té gladde saus.

Zoals ik al schreef, deze veldsla pesto kan je voor zoveel gerechten gebruiken! Ik heb het lekker naast een gebakken ei met geitenkaas gegeten ( zie foto). Maar deze saus is ook heerlijk als basis voorbijvoorbeeld een detox pizza. Ik heb het ook gebruikt als broodbeleg op een boekweitcracker, en ook als pastasaus, zie hier het recept. Waar heb jij het voor gebruikt? Ik hoor graag je ervaring.

Wil je meer weten over voeding zonder pakjes, zakjes, e-nummers, suiker en andere troep? Mail me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *