Visburgers met zoetzure saus

 

visburgers met zoetzuresaus. I Love Detox

Visburgers met zoetzure saus

Herken je dat? Je bent dol op een specifiek gerecht, maar zodra je het té vaak hebt gegeten taan je er niet naar. Zo heb ik dat met vis.  Ik ben dol op vis, en op een gegeven moment móet er wat variatie komen! Zo ben ik visburgers met zoetzure saus gaan maken, malse kabeljauw omgetoverd tot detox visburgers met een heerlijk pittig sausje. Je kunt dit detox recept op verschillende manieren serveren. Ik heb de ingrediënten gehalveerd en daar een avondmaaltijd van gemaakt voor mij alleen (ik ben geen grote eter). Je kunt deze maaltijd ook als voorgerecht voor 4 personen serveren, hoofdgerecht voor 2 kleine eters of gewoon om lekker te snoepen op een druilerige zondag. Stevige trek? Serveer dan een detox maaltijd salade on the side.

Hop, weer een detox recept wat past binnen een bewust en gezond voedingspatroon of binnen een detox kuur bij I Love Detox.

Ingrediënten Visburgers met zoetzure saus voor 4 personen als voorgerecht/ 2 personen hoofdgerecht

  • 1 komkommer, in lange repen gesneden met een kaasschaaf
  • 2 limoenen
  • 500 gram kabeljauwfilet in grove stukken
  • 1 ei
  • 4 eetlepels maïsmeel
  • 2 bosuitjes, in ringen gesneden
  • 1 rode peper, in lange dunne reepjes gesneden
  • 100 ml gembersiroop ( Kant en klaar bevat veel suiker wat niet past binnen een detox kuur!  Zelf maken is ook een optie: 50 fijngehakte gemberwortel in 100 ml appeldiksap marineren voor tenminste één dag)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Keukenmachine

Bereiding Visburgers met zoetzure saus

Strooi wat Himalaya zout over de komkommerrepen, mix en laat deze even staan. Boen één limoen schoon en rasp een theelepel groene schil. Gooi de stukken kabeljauw, limoenrasp, ei en maïsmeel in de keukenmachine en maal tot het één gladde brei is. Voeg naar smaak Himalaya zout en zwarte peper toe. Schep de helft van de bosui door het mengsel.  Maak van het mengsel vervolgens 8 visburgers. Knijp ze voorzichtig uit als ze te vochtig zijn.

Visburger met zoetzure saus. I Love DetoxSnijd de rode peper in lange dunne repen. Houd je van pittige saus, dan kan je de zaden eraan laten zitten of bewaren voor in de zoetzure saus. Breng de gembersiroop aan de kook, voeg de peperreepjes toe en laat het op zacht vuur 5 minuten pruttelen. Voeg als laatste het limoensap toe en roer goed door. Laat de zoetzure saus afkoelen en giet in een schaaltje.

Bak de visburgers in kokosolie ongeveer 7 minuten. Zorg dat de visburgers een lekker bruin korstje krijgen aan beide kanten en gaar zijn van binnen.

visburgers met zoetzuresaus. I Love DetoxVerdeel de komkommer over de borden, leg de visburgers erbij en serveer in een apart kommetje de zoetzure saus. Strooi het restant bosuitjes over de visburgers. En klaar zijn je visburgers met zoetzure saus. Eet smakelijk! De komkommer wat karig? Serveer een stevige salade on the side!

TIP: mix eens kruiden door de burger: dille, kerriepoeper of peterselie. Volop variatie!

Benieuwd wat wél en niet past binnen een detox kuur bij I Love Detox? Hier een uitgebreid overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *