Voedzame groene ontbijt smoothie

Voedzame groene ontbijt smoothie met koriander cayennepeper en kurkumapoeder. Aanrader voor in een detox kuur

Een voedzame groene ontbijt smoothie, een mond vol nietwaar. Nou dat is het ūüėČ Wat een waanzinnig lekker en voedend detox recept is dit, uit het boekje Groene sapjes van Fern Green ( zie boekreview) Dus ben je op zoek naar een lactosevrij, glutenvrij en suikervrij ontbijt zonder gedoe? Dan raad ik je dit vullende groene monster aan.

Waarom zo voedzaam? Deze koriandersmoothie heeft een hoog ijzergehalte en is prima tegen spijsverteringsproblemen. Het verrijkt het bloed, geeft een boost aan de stofwisseling en verrijkt het immuunsysteem. Daarnaast behoudt het sapje door het blenden, de vezels, wat een optimale spijsvertering ten goede komt! Meer weten over het verschil tussen smoothie en sap? Ik heb er een artikel over geschreven.

Ingredi√ęnten¬†Voedzame groene ontbijt smoothie

  • 1 handje korianderblaadjes
  • 2 bladen paksoi in kleine stukken gesneden
  • 1,5 rode appel in stukken, zonder klokhuis, met schil
  • 2 stengels bleekselderij, in stukken
  • duimpje gember
  • theelepel cayennepoeder
  • theelepel kurkuma poeder
  • sap van een halve citroen
  • groot¬†glas water

Bereiden Voedzame groene ontbijt smoothie

Voedzame groene ontbijt smoothie met koriander cayennepeper en kurkumapoeder. Aanrader voor in een detox kuurWas de groenten goed af en snijd ze in grove stukken. Giet het glas water in de blender en plaats dan alle ingredi√ęnten in de machine. Zet aan en blend een tijd lang tot alles tot een brei is gemalen. Even proeven. Vind je de groene smoothie¬†te dik? Giet dan nog wat water er bij, blend nog even en geniet van deze heerlijke traktatie in de morgen of misschien wel als lunch!

Zelf gemaakte groentesappen en smoothies horen thuis in een detox kuur omdat ze rijk zijn aan vezels en onmisbare voedingsstoffen. Als detoxcoach vertel ik je er graag meer over in een gratis kennismakingsgesprek.

One thought on “Voedzame groene ontbijt smoothie

  1. Een volle kan gemaakt voor de komende dagen. Leker fris door de citroen en eens wat anders dan de spinazie, komkommer, appel smoothie! Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *