Voordelen van Chlorella in je detox kuur

Voordelen van Chlorella in je detox kuur thuis. Heerlijk in je smoothie of ontbijt.

Chlorella is sinds een aantal jaren een populaire superfood die bijna niet meer weg te denken is uit ons voedingspatroon. Je kan het gebruiken door smoothies, sappen of je ontbijtje en het schijnt talloze voordelen te hebben voor onze gezondheid. Maar wat is chlorella eigenlijk, welke voordelen heeft het voor je lichaam en je gezondheid en waarom is het zo goed in je detox kuur? In dit artikel lees je het!

Wat is Chlorella?

Chlorella is een eencellig zoetwateralgje waarvan er zo’n dertig soorten bestaan. Twee daarvan, Chlorella Vulgaris en Chlorella pyrenoidosa, zijn voornamelijk gebruikt in onderzoeken. Omdat dit zoetwateralgje een harde celwand heeft die de mens maar moeilijk kan verteren, kun je chlorella alleen als supplement tot je nemen. Bijvoorbeeld in de vorm van capsules, tabletten, poeder of extract. Uit meerdere studies is gebleken dat chlorella extreem veel gezondheidsvoordelen kent. Het is een van de krachtigste ontgiftigers, meer nog dan spirulina.

#1 Het ontgift je lichaam

De belangrijkste reden waarom chlorella afgelopen jaren zo populair is geworden is omdat het je lichaam helpt ontgiften.

Voordelen van Chlorella in je detox kuur thuis. Heerlijk in je smoothie of ontbijt.Tegenwoordig slaan wij veel gifstoffen op in ons lichaam door onder andere uitlaatgassen, chemische stoffen uit onze voeding, verzorgingsmiddelen, make-up en schoonmaakmiddelen. Chlorella is een natuurlijke ontgifter die zware metalen zoals lood en kwik (let op vis! ) aan zicht bindt om vervolgens via de spijsvertering het lichaam te verlaten. Het ondersteunt je lichaam dus bij het opruimen van stoffen die niet in het lichaam thuishoren. Zeker wanneer je af wilt vallen of een (blijvend) gezond eetpatroon wilt krijgen, is het aan te raden om te beginnen met het ontgiften van je lichaam.

#2 Geeft je immuunsysteem een boost

Je immuunsysteem houdt je gezond door infecties en slechte bacteriën te bestrijden. Het is een complex systeem van diverse mechanismen en cellen die in actie komen zodra een kwaadaardige bacterie je lichaam binnen probeert dringen. Hoewel het bewijs tot nu toe nog vrij gelimiteerd is, is uit diverse onderzoeken (zowel onderzoek verricht op dieren als op mensen) gebleken dat chlorella de respons van het immuunsysteem zou verbeteren. Zo bleek uit een klein onderzoek dat mannen meer antistoffen aanmaakten wanneer zij chlorella tot zich namen, in plaats van een placebo. Antistoffen maken lichaamsvreemde stoffen die een bedreiging vormen onschadelijk. Een veelbelovend resultaat dat uitnodigt om regelmatig chlorella aan je voedingspatroon toe te voegen. Elk half jaar gebruik ik één pot chlorella poeder. Deze maak ik op door dagelijks een eetlepel toe te voegen aan mijn yoghurt ontbijt.

#3 Bevat veel voedingsstoffen

Chlorella bevat bijzonder veel belangrijke voedingsstoffen, waardoor dit zoetwateralgje door sommigen wordt beschouwd als een zogenaamd ‘superfood’.

Zeker omdat onze voedingsmiddelen tegenwoordig veel minder voedingsstoffen bevatten dan vroeger kan het een gemakkelijke manier zijn om wat extra’s binnen te krijgen om tekorten te voorkomen.

Het bevat onder andere:

– Eiwitten: het bestaat voor 50 tot 60 procent uit eiwitten. Het is een volledige eiwitbron, wat wil zeggen dat het alle negen essentiële aminozuren bevat. Heel waardevol voor je lichaam.

Voordelen van Chlorella in je detox kuur thuis. Heerlijk in je smoothie of ontbijt.– Vitamine B12: sommige chlorella-soorten kunnen een zeer goede bron van Vitamine B12 zijn. Het is echter wel afhankelijk van hoe de chlorella is verbouwd hoeveel B12 erin zit. Je kunt er dus niet vanuit gaan dat dit in alle soorten zit. Als vitamine B12 de reden is dat je het wilt gebruiken is het belangrijk dat je daar onderzoek naar doet en kiest voor het juiste product.

– IJzer: chlorella kan een goede bron van ijzer vormen. Afhankelijk van het supplement, kan chlorella je voorzien van zo’n 6 tot 40 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid ijzer.

– Vitamine C: chlorella is een uitstekende bron van Vitamine C. De vitamine C helpt je lichaam bij het opnemen van ijzer.

#4 Is als een antioxidant

Chlorella supplementen in je detox kuur, ontgiftend en versterkendChlorella bevat diverse verbindingen die kunnen worden beschouwd als antioxidanten. Denk hierbij aan chlorofyl, vitamine C, bèta-caroteen, lycopeen en luteïne. Deze antioxidanten komen van pas bij het bestrijden van chronische ziekten.

Zo is uit onderzoek gebleken dat rokers die chlorella-supplementen tot zich namen een verhoogd antioxidantenniveau ontwikkelden.

En dat terwijl roken juist een verhoogd risico heeft op oxidatieve schade.

#5 Houdt bloeddruk op peil

Chlorella-supplementen kunnen de gezondheid van het hart en de nieren bevorderen. Dit is essentieel voor het hebben van een normale bloeddruk. In een klein onderzoek werd aan een groep mensen met een licht verhoogde bloeddruk gevraagd om twaalf weken lang vier gram chlorella tot zich te nemen. Uit het onderzoek bleek dat deze deelnemers uiteindelijk lagere bloeddrukwaarden hadden dan deelnemers die het placebo hadden genomen. Hoe dit kan? Sommige voedingsstoffen die je vindt in chlorella, zoals kalium, calcium en omega-3, beschermen de bloedvaten tegen verharding.

Zo gebruik je chlorella

Detox smoothie met chlorella voor in je detox kuur, ontgiften!De makkelijkste manier om het te gebruiken is door elke dag een beetje door je groene smoothie, ontbijt of sapje te doen. Zo versnel je het ontgiftingsproces. Let op: gebruik het niet continu! Af en toe een kuur heeft het meeste resultaat. Ook is het ideaal om te gebruiken tijdens  je een detox kuur.

Het kan zijn dat je in eerste instantie wat last krijgt van hoofdpijn of moeheid, maar je zal merken dat dit na een paar dagen plaatsmaakt voor veel energie. Zorg ervoor dat je altijd voldoende water drinkt wanneer je gebruik maakt van chlorella en bezig bent met ontgiften. Drink minstens 1,5 – 2 liter per dag!

Foto chlorella poeder: philipp.alexander.ernst via Foter.com / CC BY , met dank aan Anita Mulderij

Meer weten over ontgiften tijdens je detox kuur? Kijk hier naar de mogelijkheden of stuur een mail naar nico@ilovedetox.nl 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *