Waarom is groen sap goed voor je?

Waarom is groen sap goed voor je?

Start de dag, drink een sappie! Een verse sap drinken op je nuchtere maag zorgt voor een energieke start van de dag, waarbij je direct een shot vitaminen en mineralen binnen krijgt. Sappen maak ik het liefst zelf. Dan weet ik zeker dat er verse ingrediënten in zitten. Sappen kan je maken met een sapcentrifuge of een slowjuicer.

Elke kleur sap heeft zijn eigen heilzame werking. Dit artikel gaat over de heilzame werking van een GROENE sap. Hier een recept, geschikt voor een sapcentrifuge en een slowjuicer. Of toch nieuwsgierig naar powerful ROOD?

Groen?

  • Waarom zijn groene groenten gezond? Dit artikel van detoxcoach Nico van Rossum neemt je mee op de gezonde groene tour!De kleur groen geeft snel alkaline af en zorgt voor een goede ph waarde, zuurtegraad, in je lijf. Bij een te hoge zuurtegraad kunnen er chronische ziekten en lichamelijke ongemakken later ontstaan. Zorg daarom voor ontzurende voeding.
  • Groene groenten zijn goed voor je mentale gezondheid. Ze verminderen een hoge bloeddruk. Hierdoor is de kans op hart- en vaatziekten en mogelijk Alzheimer te verkleinen. Tot die conclusie komen onderzoekers van Rush University Medical Center in Chicago.
  • Groene groenten zitten vol met anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. Denk aan bijvoorbeeld ijzer, ijzer bevordert het transport van zuurstof in het bloed. Of denk aan nitraat, nitraat heeft een gunstige invloed op de bloeddruk, bevorderd sportprestaties en geeft een bijdrage aan de bestrijding van ziektekiemen. Magnesium is ook essentieel, magnesium zorgt ervoor dat vitamines hun werk kunnen doen. Het zorgt voor ontspanning, concentratie en weerbaarheid tegen stress.
  • Een glas groen sap is in 10 minuten opgenomen door je lichaam en geeft een snel een geconcentreerde dosis voeding. Een sap verwerken gaat sneller in je lijf dan het verwerken van 2,5 kilo groenten!
  • Groene sappen geven je een energie boost en je voelt je helder in je koppie.

Welke groene ingrediënten moet je aan denken?

Er zijn zoveel soorten groene groenten, vruchten of kruiden. Denk aan spinazie, sla, rucola, broccoli, peterselie, venkel, boerenkool, wortel, koriander, selderij, andijvie of avocado. DURF te kiezen en te experimenteren.  Hier wat voorbeelden van groente en hun heilzame werking:

  • Spinazie, super gezond in een detox kuur! Zie artikel over waarom groen sap goed voor je is. Enjoy!Spinazie is rijk aan calcium, ijzer, foliumzuur en helpt tegen bloedarmoede. Spinazie is een bron van vitamine C en helpt bij de huidverzorging. Het vermindert de veroudering van de huid. Het heeft een hoog vitamine A gehalte, en herstelt het gezichtsvermogen en de gezondheid.
  • Peterselie is goed voor de bloedcirculatie en de maag. Het helpt bij het verwijderen van afval in de darmen en doodt schadelijke bacteriën in het lichaam. Peterselie verbetert ook de doorbloeding, versterkt de maag en ontgift het lichaam. Sap van alleen peterselie zou ik niet aanraden, gebruik het als toevoeging met andere ingrediënten.
  • Venkel heeft een rustgevende en verzachtende invloed op maag en darmen en zit boordevol mineralen. Het werkt tegen een opgeblazen gevoel en heeft een ondersteunende invloed op de spijsverteringsorganen en stimuleert de darmwerking. Vochtafdrijvend, zeker in combinatie met komkommer. Ideaal om op gewicht te blijven!

Hoe maak je een zo voedzaam mogelijke sap? Lees dit artikel eens boordevol waardevolle tips! Klik hier voor een overheerlijk groen sapje. Wat is jouw favoriete groene sap? 

Ook benieuwd naar het verhaal achter ROOD?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *