Wortel Kurkuma Gember sap: verhoog je weerstand!

Wortel Kurkuma Gember Appel Citroen sap: verhoog je weerstand met dit detox recept!

Soms kan je weerstand wel een boost gebruiken. Snotneus, verkouden, griepig of gewoon niet fit? Het rustig aan doen, warmte en een shot vitaminen zijn dan heel heilzaam. En hoe krijg je die binnen? Toch zelf aan de slag in de keuken! Dit recept voor een heilzaam drankje brengt je goed op weg en verlaagt je ontstekingswaarden. Een lekkere combinatie van wortel, appel, gember, kurkuma en citroen!

In sap, geroosterd, gekookt, in een muffin of als snack. Wortels zijn divers in gebruik en een waardevolle toevoeging aan je voedingspatroon. Wortels worden beschouwd als een mini-ginseng in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Ginseng staat bekend om zijn verkwikkende krachten en net als ginseng helpen wortels om energie en vitaliteit te ondersteunen. Wortels stimuleren je immuunsysteem door het aantal bloedcellen te verhogen. De carotenoïden ondersteunen de immuungezondheid en bouwen veerkracht op tegen infectie.

Verhoog je weerstand tegen griep en verkoudheid met deze zelfgemaakte sap van wortel appel citroen kurkuma en verse gember

Ingrediënten zelfgemaakte wortel kurkuma gember sap, 250 tot 300 ml

 • 200 gram aan biologische wortels
 • 1 rode biologische appel met schil
 • Centimeter verse gember met schil
 • Centimeter verse kurkuma met schil
 • Kwart citroen zonder schil
 • Sapcentrifuge of slowjuicer

Bereiden wortel kurkuma gember sap

Wortel Kurkuma Gember Appel Citroen sap: verhoog je weerstand met dit detox recept!

Maak de wortels en de appel schoon onder de kraan. Snijd alle ingrediënten in kleine stukken zodat het past in de machine. Het klokhuis hoeft niet verwijderd te worden. Pas op: de verse kurkuma geeft af op je mes, het aanrecht, je handen, kleding en je snijplank! Verwerk de ingrediënten in de machine en genieten maar. Dit sap kan je best een aantal malen per dag drinken, maak dan de hoeveelheid groter zodat je niet steeds hoeft te persen. Want als je je niet fit voelt, wil je zo weinig mogelijk actie kan ik me zo voorstellen. Veel beterschap!

Een detox kuur versterkt je lijf, voert fysieke en energetische blokkades af en neemt stressoren in voeding en activiteiten weg. Het levert je direct veel op en vraagt een goede voorbereiding! Hoe? Daar kan ik je alles over vertellen. Stel je vraag en ik help je op weg.

6 thoughts on “Wortel Kurkuma Gember sap: verhoog je weerstand!

 1. Ik vond deze smoothie erg heftig en niet zo smaakvol. Helaas. Ik nam hem op dag twee van mn allereerste detox kuur, misschien helpt dat ook niet mee. De smoothie van dag 4 (met avocado en spinazie) vond ik wel lekker!

  1. Ha Karel,
   Dank voor je bericht! Het was mij niet bekend, maar ik zie inderdaad Nederlandse websites, zonder onderbouwing, dit beweren. Als ik echter buitenlandse sites bekijk en ook het NCBI, zie ik hier geen bewijs voor. Sterker nog, daar staan tal van recepten met rauwe kurkuma. Op een kurkuma website staat er ook niets over: https://www.turmericforhealth.com/turmeric-queries/do-you-need-to-cook-turmeric-to-get-health-benefits
   Ik zal er eens verder induiken. THX!
   Groeten, Nico

  2. Hallo, voor het eerst ga ik detoxen. Ipv verse kurkuma wortel, kan ik ook gemalen kurkuma poeder gebruiken? En hoeveel?
   Alvast bedankt,
   Saskia

   1. Hoi Saskia,
    Wat leuk dat je aan de slag gaat met detox. Je kan zeker gemalen kurkuma gebruiken. In dit recept kan je 1,5 theelepel aanhouden.
    Succes!
    Groeten Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *