Zadenbrood – een prima alternatief voor granenbrood!

Zelf zadenbrood maken zónder suikers, graan of e-nummers? I Love Detox probeerde zadenbrood van Paleo to go.Zadenbrood – een prima alternatief voor granenbrood!

Tijdens de detox kuur kiezen we er voor géén granen te eten. Als broodlover is het dan best lastig een vervanger te kiezen. Biologische rijstewafels zijn een prima alternatief, mits hartig belegd in verband met je schommelende suikerspiegel. Maar wat dacht je van eigen brood maken… van zaden? Paleo2go heeft onlangs een brood-lijn opgezet. Thuis paleo brood maken van enkel zaden met indien gewenst enkele toevoegingen zoals cranberries, rozijnen of gedroogde abrikozen. Detox proof, maar ook Paleo Proof (Wat Paleo is, daar kom ik binnenkort op terug in een blog!) De zak zaden om brood mee te maken van Paleo2go is best prijzig. Voor een zak Naturel broodmix ben je €8,95 kwijt, zie Paleo2go. Je hoeft daarvoor echter zelf niet aan de slag om zaden te kopen en te mengen: lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, zeezout in één pak. En één brood levert al gauw 20 plakjes op. 2 plakjes geeft al een verzadigd gevoel. Ik vries de plakjes per 2 in, 10 dagen gezond verantwoord plezier! Hieronder het recept voor jouw eigen Paleo brood, ben benieuwd naar jouw alternatieve brood ideeën.

Ingrediënten voor 1 paleo zadenbrood:

 • 1 zak Natural Broodmix Paleo Food Company 362 gram
 • 5 eieren
 • 80 gram gesmolten lauwe ( niet ontgeurde) kokosolie

Bereiden:

Mix de broodmix, de eieren en de gesmolten lauwe kokosolie in een grote kom. Giet het mengsel in een ingevet broodblik of cakeblik van ongeveer 22 cm. Ik geef de voorkeur aan een blik met antiaanbaklaag;).

De mix gaat ongeveer 60 minuten in de oven op 175 graden. et Voila! Smakelijk eten!

Tip: vries de plakjes zadenbrood per 2 in. Dan kan je lang met je brood vooruit en blijft het relatief vers.

Dit heerlijke zadenbrood is prima voor tijdens de detox kuur. Wat is verder verantwoorde voeding of wat zijn lekkere sappen tijdens de detox kuur? Klik hier voor meer informatie over detox

BewarenBewaren

3 thoughts on “Zadenbrood – een prima alternatief voor granenbrood!

 1. Hoi Nico,

  Ik zocht naar een hummus gerecht, maar ik verdwaal weer in je andere lekker gerechten. Ik heb toevallig gisteren ook een zaden-noten brood gemaakt. Wel van een andere recept, maar ik vind dit zo lekker en mijn vriend ook, ik had er zelfgemaakte tonijnsalde gemaakt (jouw tip om het zelf te maken) en hummus die ik nog had van de winkel, lekker met rucola erbi en plakjes cherry tomaatjes.

  Groetjes,
  Martine

  P.S. Je heb mijn ogen geopend met de supermarkt safari, we maken nu alles op en dan gaan we het voortaan zelf maken 😀

 2. Beste Nico,
  Ik heb vandaag dit brood van zaden zelf gemaakt.
  Het is makkelijk voor een leek en snel klaar.
  Ik had geen broodblik en heb een cakeblik gebruikt.
  Plakjes vallen iets kleiner uit, dat is alles.
  Het is heerlijk! Een echte aanrader.
  Groeten Ellen

  1. Ha Ellen,
   Wat leuk dat je zelf zadenbrood hebt gemaakt en laat weten hoe het is gegaan! Wat een bonkig brood he? Je hebt er niet veel van nodig om een verzadigd gevoel te hebben. Ik had ook kleine plakjes, een half eitje is genoeg als beleg. Jij nog beleg tips?
   Gezonde groet, Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *