I Sea Pasta, zeewierpasta! Wat mij betreft een nieuwe trend dit jaar 2016. I Sea Pasta is tagliatelle van zeewier, heb jij er wel eens van gehoord of al geproefd?
Afgelopen februari was ik voor het eerst op de Veggiebeurs in Utrecht. Een beurs vol kraampjes met vegetarische en veganistische trends. Ā Daar kwam ik Seamore tegen, een bedrijf wat vanaf 2015 op de markt is en deze bijzondere plantaardige zeewierpasta verkoopt.Ā Toen ik het proefschoteltje van I Sea Pasta in mijn handen kreeg, rook ik een zilte lucht, niet helemaal mijn ding. De “pasta” deed me daardoor wel echt aan de zee denken. Toen ik de al dente onbewerkte zeewiersliertjes proefde, proefde ik echter deĀ hartige smaak van heerlijke plantaardige pasta. Ik vond het verrukkelijkĀ en besloot een zak te kopen om thuis eens iets voor jullie ( en mijzelf) te brouwen.
Nog even over de ” detoxwaarde” van dit product. Zeewier is goed voor je! Het is vergelijkbaar met de beste groenten en biedt dan nog een paar extra’s. Als je pasta vervangt met glutenvrije zeewierpastaĀ eet je minder ‘snelle’ koolhydraten, minder calorieĆ«n en meer vezels, vitaminen en mineralen. En verder? Rijk aan onderĀ andere jodium, ijzer, vezels en omega 3. Ā Tot slot ondersteunt zeewier de verwijdering van zware metalen uit je lijf. Hop, laten we aan de slag gaan!
Ingrediƫnten zeewierpasta met zelfgemaakte tomatensaus voor 2 personen
- 40 gram zeewierpasta (hier te koop)
- eetlepel kokosolie
- 1 rode ui in stukken
- 1 teen knoflook in stukjes
- 3 vleestomaten in stukjes
- 3 tastytom tomaten in stukjes
- handje cherry tomaten
- halve paprika in stukken
- eetlepel gedroogde oregano
- 2 takjes verse basilicum
- 1 theelepel paprikapoeder
- halve theelepel chilipoeder
- Snuf Keltisch zeezout en zwarte peper naar smaak
- geraspte Pecorino of zachte geitenkaas als je daar meer van houdt
- staafmixer
Hoe maak je zeewierpasta met zelfgemaakte tomatensaus
Kook de zeewierpasta 15 minuten en giet af. Tijdens dit proces kan je je saus maken. Ā Fruit in de kokosolie de ui en knoflook tot het lekker geurt. Voeg de tomaten, oregano en paprika toe. Laat het pruttelen op matig vuur. Schep regelmatig om en voeg na 10 minuten de paprikapoeder en chilipoeder toe. Ā Kook nog even 5 minuten en haal de pan van het vuur. Pureer de zelfgemaakte pastasausĀ met de staafmixer enĀ klaar is je saus. Serveer de zeewierpasta met de tomatensaus en garneer met kaas en basilicumblaadjes. Ik vond het heerlijk wat oven-tomaatjes er op te serveren. Tomaatjes met ruim olijfolie in de oven, zo’n 15 minuten totdat ze openbarsten.. wat een feest! Nu ben ik reuzeĀ benieuwd wat jij van de smaak vindt! Laat je hieronder een berichtje achter?