Zelfgemaakte groene pesto alla Genovese

Zelfgemaakte groene pesto alla Genovese met Pecorino - klassiek recept voor in je detox kuur. Lekker in pasta pesto, courgetti of op een rijstwafel.

Een simpel en werkelijk verrukkelijk recept voor groene pesto? Kijk niet verder, deze is zo fris, smeuĆÆg en lekker. Er zijn verschillende soorten pesto: denk eens aan rode pesto of zie het eerdere recept van veldsla pesto!Ā Mjam! Vandaag is het tijd voor pesto alla Genovese. Deze groene pesto komt uit Genua, ItaliĆ« en is de klassieke pesto die we kennen. Boordevol verse basilicum, pijnboompitten, PecorinoĀ en een flinke scheut extra vergine olijfolie. Bovendien is deze pesto net even anders door de toevoeging van wat citroensap en citroenrasp en dat maakt ‘m onweerstaanbaar!

Basilicum, lekker en gezond kruid voor in je verse eigengemaakte groene pesto.Ik neem je nog even mee in het krachtige kruid basilicum, vroeger ook wel Koningskruid genoemd. Basilicum kent 25 verschillende soorten en is familie van de lipbloemenfamilie, evenals munt en rozemarijn. Basilicum werkt bijvoorbeeld ontstekingsremmend, antibacterieel en is een krachtig adaptogeen, wat betekent dat het het lichaam helpt te reageren op stress en helpt ziektes te bestrijden. In India wordt het als heilig kruid beschouwd. Zo wordt het al duizenden jaren in meer dan 300 verschillende ayurvedische kruidenbehandelingen gebruikt, zoals in thee, zalf en tonic. (lees hier meer over ayurveda).

Ook ontdekte een recenteĀ studieĀ dat toen ziekelijke ratten gedurende 5 dagen basilicumextract kregen, ze verbeteringen zagen in het produceren van ontgiftende enzymen en antioxidanten en een vermindering van vetophogingen in de lever. Daarom is basilicum dus een echt detox kruidje.

IngrediĆ«nten zelfgemaakte groene pesto alla Genovese – klassiek recept

  • 40 gram blaadjes verse basilicum
  • 30 gram Pecorino geschaafd
  • 2 knoflooktenen geperst
  • 2 tl geraspte citroenschil, let op, was de schil voordat je gaat raspen!
  • 35 gram pijnboompitten
  • 2 tl vers citroensap
  • 100 gram extra vergine olijfolie
  • Keukenmachine

Bereiden zelfgemaakte groene pesto alla GenoveseĀ 

Zelfgemaakte klassieke groene pesto Genovese met Pecorino - recept voor in je detox kuur. Lekker in pasta pesto, courgetti of op een rijstwafel tijdens ontbijt of detoxlunch.Stop alle ingrediƫnten behalve de olijfolie in de keukenmachine en ga draaien. Kijk vervolgens zelf wat je lekker vindt, hoe grof wil je het hebben? Als je de ingrediƫnten gemalen hebt, giet je langsaam de olijfolie bij het draaiende mengsel. Resultaat: je eigengemaakte groene pesto alla Genovese. Ik had ongeveer 195 gram pesto. Deze kan je een week bewaren in de koelkast. Waar ga jij deze heerlijke verse saus voor gebruiken?

Op zoek naar detox recepten met groene zelfgemaakte pesto? Wat dacht je van dit detox hoofdgerecht:Ā courgetti met pesto en geitenkaas? Of pasta pesto met glutenvrije pasta? Of simpel op een rijstwafel met een stukje gerookte zalm…. Genoeg keuze dus, ik zeg smakelijk eten!

Vind je koken erg leuk, maar wil je af van pakjes, zakjes of toegevoegde suikers? Als detox coach geef ik je graag boodschappen- en menutips en ben ik een stok achter de deur om jouw detox doelen te laten slagen! Samen is het immers veel gezelliger en makkelijker! Dus mail me, dan gaan we kijken wat ik voor je kan betekenen.Ā 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *